Stigli Šapićevi udžbenici: Škole dobile duple komplete za jedan broj đaka

Ostavite komentar


  1. Vase je da pisete, to je vas posao, ali kada bi samo znali koliko boli to podvajanje beogradjana i ostatka Srbije…
    Osecamo se bedno i kao gradjani drugog reda a nasa deca kao deca manje vredna…
    Zasto se to radi i koji je cilj? Koji god da je Bog ce ispraviti…

  2. Nije problem,što su dupli.Nije problem ni što sam samohrana majka koja živi u Temerinu,a nema pravo na uđbenike, jer ne spada u te tri kategorije koje je ministarstvo odlucilo za besplatne udjbenike.Kod moga sina u razredu imaju tri samohrane majke,što malo se nisu setili da te duple podele toj deci.

  3. Nepravda! Stvarno je sramota odvajati decu, pogotovo na ovakav nacin. U ostatku Srbije nisu deca, njima ne trebaju knjige, bazeni, parkovi, spirtski centri, neki jos koriste piljski toalet u sjoli…. Stvarno me je sramota drzave u kojoj zivim, a koja odvaja i decu!

  4. To što je duplo podelite deci van Beograda,a ne da stavljate u vašu biblioteku ili u produženom boravku. Kakva sebičnost

  5. Sta to znaci da je Srbija samo Beorad? Sta je sa ostalom decom. To sto ova vlast radi je cisto nasilje i dzaba vam niko vecno nije bio na vlasti.

  6. Priče da treba što više dece je bajka za narod koji ne živi u Beogradu,jer je ovo javno poniženje godinama porodica i deca iz cele Srbije.Nisu deca Srbije iz ostatka Srbije već samo iz Beograda.

  7. Majka sam troje dece(dvoje vec na fakultetima). Trećem detetu sam ukinula status“ treće dete“ upravo iz razloga da ne dobije dva kompleta knjiga, sa Šapićevog spiska nisam mogla da je izbrisem. Sramota me je zbog svih roditelja i dece koja nemaju tu mogućnost da dobiju besplatne udžbenike i sve ostalo što je smislila beogradska vlast. Želim da poručim sunarodnicima iz unutrasnjosti da mi, obični smrtnici, imamo užasan bes što se prave ove sramne podele i ne mislimo da su naša vrednija i bitnija…ali ko mene pita…

  8. Sramota za državu,zar u ostalim gradovima nema dece samo u Beogradu,sramota znaci mi roditelji smo blesavi koji kupujemo udjbinike,dok neko dobija od države,gde je tu pravda i po kojem vi to kriterijumu delite udjbenike,recite svima sada javno,neka izadje sapic i neka kaze ili bilo ko iz rukovodstva , nam sve lopov do lopova,

  9. A zbog čega besplatne udžbenike dobijaju samo učenici na teritoriji opštine Beograd?
    I ako se vodite najvećom stopom nezaposlenosti, pitanje je šta je sa drugim, manjim, siromašnijim područjima kao npr. Požega, Priboj, Bajina Bašta itd….
    Zbog čega se ceo život pravi razlika među decom i po kom principu se dobijaju „besplatni“ udžbenici?

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 25. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Slobodan Georgiev, novinar

Danas čitam od prvog broja. Kada se pojavio ’97. posle protesta izgledao je kao nešto što nam treba i ostao je tu sve ove godine.