Više od dve hiljade primeraka specijalnog izdanja Danasa posvećenog 49. dragačevskom saboru trubača razgrabljeno je juče na ulicama Guče, gde je pre podne padala kiša, ali se po podne razvedrilo.

– Dobar vam je list, a i tačno je ovo što kaže Boban – rekao nam je starac sa šajkačom Milovan Stević, zagledan u izjavu Bobana Markovića na naslovnici: „Stvarno, nigde truba ne zvuči tako kao u Guči. Čuješ“ – pitao je Milovan, ali smo ga jedva čuli. Guča je juče, naime, iako su gosti još pristizali, odjekivala „limenim“ zvukom sa svih strana, što uživo sa bine Doma kulture, što sa zvučnika koje su instalirali vlasnici šatri i tezgi raspoređeni duž cele varošice, koja, ima samo tri dugačke ulice.

Prema procenama organizatora, u Guču je prvog dana Sabora pristiglo oko dvadesetak hiljada turista sa svih strana, od stranaca najviše je Slovenaca, Francuza, Makedonaca, Britanaca, Čeha i Srba iz Republike Srpske. Kampovi se pune, privatni smeštaj je već kaparisan, a najveći „udar gostiju“ domaćini očekuju danas i za vikend.

Kilogram prasetine prodaje se za 900-1.000 dinara, jagnjetina je od 1.200 do 1.400, pljeskavica 150-200, pivo i domaća rakija 100, dok se korišćenje pokretnih toaleta naplaćuje 30 dinara. Dobar posao napravila su dva momka iz Srema koji prodaju zaštitne maske protiv svinjskog gripa sa natpisima: „Trubi do zore da virus ode“ i „Pivom protiv virusa“.

Kako je juče saopšteno, u Guči za dva dana nije zabeležen nijedan slučaj meksičkog gripa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari