U lokalnoj samoupravi Novog Bečeja potpisani su ugovori o stipendiranju sa 50 studenata, koji su prošli konkurs i dobili finansijsku pomoć opštine. Stipendiranjem je predviđeno da studenti narednih devet meseci dobijaju po 7.000 dinara mesečno.

– Budžet je ove godine manji nego prethodne, ali nismo želeli da štedimo na mladima. Njihove stipendije ostale su u istom iznosu kao i pre, jer želimo da pomognemo najboljim đacima. Cilj nam je da unapredimo školovanje, pomognemo onima koje teže znanju. Sem sadašnje pomoći, moramo da im omogućimo da ubuduće u svom gradu ostanu i rade – kaže predsednik opštine Novi Bečej Saša Šućurović. Sem pomoći studentima, opština Novi Bečej pripremila je konkurs za pripravnike kako bi im olakšala pronalaženje posla. Naime, Lokalnim akcionim planom već su obezbeđena sredstva za ovu stavku.

– Ove godine smo udružili smo sredstva sa Nacionalnom službom za zapošljavanje a sada je I pokrajinski sekretarijat za privredu raspisao konkurs za pripravnike. Mi ćemo kao lokalna samouprava nastaviti da lobiramo, najavljuje Šućurović.

U lokalnoj samoupravi Novi Bečej poručuju mladima da uče, a da će se oni truditi da im obezbede za početak obavljanje pripravničkog staža, kao i pomoć prilikom nalaženja posla.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari