Opština Kučevo već nekoliko godina vodi brigu o mladima i njihovom stručnom osposobljavanju u cilju angažaovanja kadrova na razvoju ovog kraja i izlaska iz kruga nerazvijenih. Danas se iz opštinske kase stipendira 70 mladih stručnjaka raznih zanimanja i profesija, potrebnih za ekonomski i sveukupni razvoj ove Zviške opštine.


– Opštinama su prethodnih godina od strane republičke vlade smanjenja transferna sredstva, što je direktno uticalo na razvoj malih sredina a ujedno i manja izdvanja za školovanje stručnih mladih kadrova. Opština Kučevo je ipak odlučila da veću pažnju posveti mladim i školovanim kadrovima, pa je povećala broj stpendija za one kadrove koji su potrebni u ekonomskom i drugom razvoju ovog kraja. Vodimo brigu i o mladima tako što veći deo sredstava izdvajamo za razvoj sporta,što je dalo dobrih rezultata kao i za veće interesovanje dece u pohađanju škole fudbala koju danas pohađa oko stotinu mališana svih uzrasta. U ovoj godini izdvojili smo 15 miliona dinara za razvoj sporta na području opštine, a u narednoj godini planiramo da ta sredstva i povećamo, kako bi naša mlada generacija rasla u zdravim uslovima u okruženju – kaže predsednik opštine Kučevo Zoran Milekić.

Mladi žele da se posle školovanje vrate u Kučevo i nastave da rade na ekonomskom razvoju ovog kraju, ali za to treba država u prvom redu, pa i loklana samouprva stvoriti sve preduslove za nova radna mesta i zapošljavanje mladih i stručnih kadrova koji ovde vide svoju šansu u pokretanju privrede, većoj proizvodnji zdrave hrane, negovanju tradicije ovog kraja kao i pružanja usluga u okviru odmora na selu za domaće i strane turiste.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari