Nakon što je u Surdulici i na Vlasini održano „Vlasinsko kulturno leto“, a u Vranju najavljena manifestacija „Stari dani“, a u Vranjskoj Banji „Dani karanfila“ od 18. do 20. avgusta u Trgovištu će drugu godinu za redom biti održani „Dani preobraženja“ u okviru „Pčinjskog kulturnog leta“.


– I pored izuzetno teške ekonomske situacije koja vlada u našoj opštini, smogli smo snage, zahvaljujući ljudima dobre volje da i ove godine organizujemo manifestaciju sa željom da postane tradicionalna, međunarodnog karaktera i jedan od simbola naše opštine – objašnjava Darko Tomić predsednik opštine Trgovište.

Cilj manifestacije je promovisanje tradicionalnih vrednosti naroda ovoga kraja i promovisanje kulturnih, prirodnih i privrednih resursa i potencijala opštine Trgovište. Interesantno je da će glavni gosti „Dana preobraženja“ koje se održava najvećim delom u selu Kozji Dol biti Sanja Ilić i „Balkanika“. Ova opština spada u red najsiromašnijih na jugu Srbije i pre dve godine bila je zahvaćena velikim poplavama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari