– Pored Vlade Srbije koja je na ime pomoći za saniranje šteta od poplavnog talasa Trgovištu uputila 15 miliona dinara, na ime pomoći stiglo je i tri miliona dinara iz budžeta Grada Beograda, kao i milion dinara od Jata, potvrdili su predstavnici lokalne vlasti u ovoj nerazvijenoj opštini juga Srbije.


Od pristigle pomoć po 250.000 dinara isplaćeno je porodicama Zlatković i Stamenković čije je dvoje članova nastradalo u poplavnom talasu.

– Od Vojske smo dobili oko hiljadu ćebadi, a stiže i pomoć u namirnicama i vodi za piće, šleper ulja, šećera… kaže za Danas predsednik lokalnog parlamenta Radoslav Jordanović. Ekipe Telekoma, po rečima direktora vranjske podružnice ove kompanije Predraga Marića, postaviće optički kabl kako ubuduće ne bi dolazilo do havarija i potpunog prekida telefonskog saobraćaja u fiksnoj mreži.

– Odlučili smo da Trgovištu pomognemo tako što ćemo dosadašnji žičani kabl zameniti digitalnim bežičnim prenosnim sistemom, kojim ćemo, do početka sledeće nedelje, povećati broj naših korisnika, a ADSL-om i internetom maksimalno proširiti broj i kvalitet usluga – precizirao je Marić.

Gradsko veće Vranja stavilo je na raspolaganje opštini Trgovište neophodnu logistiku u vozilima, cisternama za snabdevanje pijaćom vodom, a ekipe EPS-a rade na povezivanju sistema za napajanje sela električnom energijom. Narednih dana očekuje se da Trgovište poseti i delegacija Srpskog biznis udruženja „Privrednik“, kako bi se razmotrila mogućnost za otvaranje proizvodnih pogona. Za pomoć žiteljima opštine Trgovište otvoren je poseban žiro račun 840-864741-73, na koji se mogu uplatiti novčana sredstva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari