Mladi roditelji Anatolij Mandići Jasna Knežević Mandići njihove trojke, ćerke Mia, Mila i Jelena koje je Jasna donela na svet pre mesec dana, privlače pažnju velikog broja ljudi koji žele da daju punu podršku ovoj odjednom prilično brojnoj porodici.

Na inicijativu dr Slađane Sokić, neonatologa u Opštoj bolnici Vrbas, nedavno rođene trojke dobiće besplatnu bebi hranu jer je dr Sokiću saradnji sa dr Gordanom Rosić, predstavnicom i medicinskim konsultantom kompanije „Kibid – Milupa“, obezbedila da vrbaske trojke u naredna dva meseca dobiju bebi hranu vrednu 35.000 dinara. Prema njenim rečima, takva odluka je doneta kako bi se donekle rasteretili mladi roditelji prvih materijalnih poteškoća koje donosi podizanje troje dece odjednom.

– Ovih dana je većpočela da nas hvata prva panika jer se hrana za bebe manje težine ređe koristi i teže nalazi u apotekama, pa nam je ova donacija omogućila rešenje za duži period, kao i značajniju potporu kućnom budžetu. Od srca se zahvaljujemo dr Slađani Sokići dr Gordani Rosić“ – rekla je majka devojčica Jasna Knežević-Mandić. Dr Rosićje obećala da će sa zadovoljstvom pratiti rast i napredovanje devojčica i da će se ova akcija verovatno nastaviti i kasnije.

Ovo, inače, nije prvi put da „Kibid – Milupa“ i Opšta bolnica uspešno sarađuju, jer se radi o kompaniji koja je stalni donator adaptiranih mlečnih formula za bebe, kada je prirodna ishrana nemoguća ili je nema dovoljno.

– U proteklih godinu dana „Kibid – Milupa“ nam je opremila Dečje odeljenje jednim računarom, stolovima za pregled dece i vagama za merenje telesne težine beba – rekla je dr Sokići zahvalila se na pomoći i izuzetnoj saradnji.

Još dok se majka Jasna sa bebama oporavljala od porođaja u bolnici u Vrbasu, posetili su je predstavnici lokalne organizacije Demokratske stranke koji su joj, osim čestitki, uručili i paket bebi opreme, a prema najavama iz lokalne samouprave i predstavnici opštine Vrbas će uskoro posetiti ovu porodicu i odlučiti na koji način će pružiti podršku mladim roditeljima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari