U Sijarinskoj Banji, nedaleko od Medveđe, u blizini administrativne međe s Kosovom i Metohijom, nadaju se da će ovogodišnja sezona biti veoma uspešna. Direktor Rehabilitacionog centra Gejzir dr Milorad Babić, koji je veoma zaslužan za afirmaciju ovog centra, ističe da je interesovanje gostiju za boravak u banji tokom proteklih zimskih meseci bilo nešto slabije od planiranog, a ključni razlog za to je dug hladni period.


U Sijarinskoj Banji očekuju ove godine veliki broj gostiju iz Rusije, odnosno Moskve, o čemu će narednih dana biti potpisan poseban protokol, a po tradiciji najveći broj gostiju će biti iz Beograda, Vojvodine, Leskovca i Niša.

Rehabilitacioni centar Gejzir raspolaže sa 277 mesta, a u domaćoj radinosti je još 1.500 kreveta. Cena boravka u Rehabilitacionom centru računajući sve troškove i terapiju, iznosi 1.990 dinara i neće biti menjana.

Sijarinska Banja ima 18 lekovitih termalnih izvora različitog fizičko-hemijskog sastava, a temperatura vode kreće se od 32 do 72 stepena. Posebna zanimljivost ovog banjskog centra je gejzir tople vode, jedinstven u Evropi, čiji vodeni stub dostiže visinu od osam metara.

– Banja je naša velika razvojna šansa i zato ćemo njenom razvoju i dalje posvećivati značajnu pažnju, podvlači Slobodan Drašković, predsednik opštine Medveđa.

Poslednjih godina Sijarinska Banja je dobila novo, doterano lice i postaje ne samo centar za lečenje nego i odmor brojnih posetilaca iz svih krajeve Srbije. Lane je najznačajnija kulturno-zabavna priredba bila „Gejzirske noći“ i venčanje pod gejzirom, a ta tradicija neće biti izneverena ni ove godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari