Građanima masovno stižu pozivi za Vojsku: Kolike su kazne ako se ne odazovete?

Ostavite komentar


  1. Nikad pa ni tad. Imaju sektaske botove pa neka se s njima igraju rata.

  2. Nemci dele vize a Srbi pozive za vojsku…doviđenja društvo staro…

  3. Samo guraj za nemacku tamo je sve zlatno nemoj da budes prvi pozvan u rat posto nemci nece

  4. Imamo placenu profesionalnu vojsku.
    Zasto se na vojne vezbe zovu gradjani ?

  5. Nateraš čoveka u vojsku i šta si postigao ako neće u vojsku, kako će se osećati, izdržaće, a onda šta… ajde razmislite malo. Ko hoće u rede ko neće samo praviš problem njemu ali i onima koji su ga naterali.

  6. Ima još jedan aspekt, jedno je odbrana zemlje, drugo je politika. Dakle obučiš i one za i one protiv da rukuju oružjem.

  7. U suštini, potrebno je da svaki građanin, građanka …zna da postupa po uputstvu određenih lica, stručnih i osposobljenih, ne samo u slučaju rata, već i u slučaju drugih prirodnih nesreća, nije samo oružje u pitanju. Mada treba i to poznavati. Ne uči se u školama, nema teritorijalne odbrane, civilne zaštite po fabrikama…Pa kad bude neko stani- pani vreme došlo…oni koji se sad ne odazivaju, ne treba da očekuju da će njima i njinim porodicama trebati pomoći prvo nego nekom drugom. Čak, i ako klisnu negde od svoje obaveze i odgovornosti….materijalne i finansijske obaveze…naplatit će se od njinih koje su ovde ostavili.
    Uvek bilo tako a bit će opet.

  8. Puna Srbija nacionalista i nedavaca Kosova a kad treba da se ode na vojnu vezbu onda nigde nikoga.

  9. Nije problem ici kada bi bilo posteno, ali vecina nece dobiti poziv,,, zna se koja.

  10. Ko se ne odazove uruciti mu zahtev da napusti Srbiju u roku 7 dana. Sta ce u Srbiji. Neko ce ici neko nece . Ili lepo im ukinuti pravo na zdravstvo, skolovanje dece,slobodnko kretanje, voznju autom,napustanja mesto gde zivi…..ako prekrsi godinu dana zatvor, sledeci put pet godina… Koj ce nam ovakvi.

  11. Me radi se o obrani zemlje. Ne radi se o ispunjavanju zakonske obaveze niti o patriotizmu. Radi se o mazanju očiju i iskorištavanju dobre volje naroda zbog prljavih političkih ciljeva. Ako Njemačkoj trebaju vojnici zato što se boje Rusa, zakasnili su s odgojem vlastite omladine. Pa uvezli tuđu omladinu koja neće da brani oružjem njemački kapital. Prosječan Nijemac ima dvoje djece: sin je LGBT a ćerka feministkinja. Budućnost? Ocijenite sami.

  12. Ovi su odlepili. Ok, idem ali hocu da me Vulin licno vodi kroz obuku.

  13. I oni što idoše u vojsku i ratove vidimo kako im se revanširaše, pa teško će oni koji o tome nešto znaju otići u vojsku i učestvovati eventualna ratna dejstva.

  14. Koji bre pozivi za koga.Zavrsis obuku za policajca i dozivis da te klinci pljuju po ulici.

  15. Neka idu politicari i njihovi sinovi PRVO. Mog videti nece to je sigurno. Za sta i za koga da se bori??????????

  16. Pametno Bojane (iz ovog clanka) ti radi i zaradjuj, a tvoj dom i tvoju porodicu ce da brani moja pokojna baba. Bas patriotski.

  17. Ја немам проблем са тим а зашто? Свакако ћу умрети да ли у болничкој, постељи од рака или на бојном пољу од метка свакако ћемо умрети једног дана.

  18. Kao prvo od tih poziva vam nema nište jer niko neće više da čini ustupak mafijašima i da brani teritoriju koju dotični vladari posle toga olako poklanjaju i čine razne ustupke radi svog profita! A kao drugo da odgovorim ovom što se hrabro postavio pod naslovom:“Beograd“! Toliko o tvojoj hrabrosti! Voleo bih da te upoznam pa da ja i ti se malo porvamo da vimim koliko si hrabar i kakav si ti junak koji hoće da protera prog SRBINA iz zemlje koju ste vi prodali pa sad hoćete da prodate i imovinu od tih ljudi! Sram te bilo gnusobo jedna!

  19. Širite defetizan. Samo tako. Šetaće se ovde neke tuđe . vojske, a mi ćemo im mahati.

  20. Nek dodju kod mene na vrata, Ja cu da izigravam majmuna,deca da mi trpe gladna,dok ovu „DRZAVU“ vode prodane duse….. Kupite ove Kosovare sto prodali kucni prag

  21. A za koga da ratuješ i šta da radiš uopšte ako dodje do toga ne daj Bože. Ako budeš hrabar i heroj proglasiće te za nekakvog zločinca a ako ne onda budeš kukavica???

  22. Tek kada poziv bude bio uručen svakoj kući/stanu, bez ijednog izuzetka. Da ne bude kao za vreme bombardovanja, kada je naselje u kojem živim ostalo skoro pusto, pošto su se sve ,,patriote“ razbežale po okolnim mestima ili van Srbije. A prvi bi oni bili za služenje vojske, oni koji su prvi zbrisali. Slali bi druge, ali bi sačuvali i vlastito *upe.

  23. Sigurno su bolji ovi koji i ne prime poziv, zna se zbog čega. Selektivnost je čudo.

  24. Baš me zanima od koga će se naplatiti neodazivanje na poziv? Pa prvo bi se moralo naplatiti od pojedinih političara i njihovog potomstva. Oni koji najviše pričaju o vojsci, ili su stariji ljudi, koji su svoje već odslužili i znaju da ih neće ponovo pozvati, ili su to kvazi patriote i ,,salonski“ ratnici, koji se bore vrhunski, ali preko tastature. Znam dosta takvih.

  25. Najbolji su komentari onih koji bi nekoga proterivali iz Srbije. Koliko samo javnih ličnosti nije služilo vojsku, i to onih najpoznatijih. Da li to znači da i oni treba da budu proterani iz zemlje, ili su ipak dobri, pošto daju novac za razne projekte i pošto daju masne donacije?

  26. Bilo bi dobro prvo pitati ratne vojne invalide i veterane šta kažu… e, onda pozivi.

  27. Pa toje najveća glupost sada posle Veleizdaje od strane Vučića kada je dopustio RKS,on ne da Gazivode ,on ne da reg.tablice Srbije za, a sve im je dao i sada hoće da demonstrira silu …

  28. U rezervu je moj muz isao. Isao i na ratiste. Neko mora da cuva zemlju. Jednom ce neprijatelj kidisati na nase granice. Sta onda ako svi bjeze od obaveza.

  29. Ima li ista normalnije u bilo kojoj normalnoj drzavi od ovog? I sta sad – treba reklamirati i medijsko podrzavati one koji se ne odazivaju pozivu za vojnu vezbu ili samo za uvodjenje u vojnu evidenciju???

  30. Vojne vežbe do 90 dana godišnje??? Ko je smislio takvu glupost? Dve nedelje max ima smisla, više od toga je mobilizacija, a ne „vežba“.

  31. Da branim privatnu državu i mafijašku tvorevinu Vučića,Radojičića i Zvonka Veselinovića, ma nemoj!
    Ja čekam poziv za jednu drugu vojnu, da državu očistimo konačno od takvih parazita i stvorimo normalno društvo.

  32. Hajde junaci sada. Lako je na ulici i stadionima vikati Kosovo je Srbija. U rat pa dokazite. Meni ne pada na pamet.

  33. Vojni rok je ukinut !!! Po kom onda zakonskom osnovu imaju pravo da zovu na vojnu vezbu.

  34. Gde mi je komentar.Isti ste kao i režimske novine objavljujete samo ono što vam odgovara.Samo sam vam napisao da vam je naslov pogrešan.Bravo za Vas.

  35. Znači ko ima 50.000 drugi da ga brani. Takve stvari ne bi smele da se zamenjuju novčanom kaznom.

  36. Rezervni sastav čist promašaj i izgubljeno vreme za nekakvu sliku o borbenoj gotovosti i tobožnjem moralu’
    Dokaz su iskustva iz bivše nam države.
    Jedna obuka iz civilne zaštite, civilizovanog ponašanja i građanske odgovornosti je neophodna da se uvede kao predmet i to od OŠ pa do fakulteta.

  37. A kakav sad pa rat? Da necemo opet da branimo srpstvo po cukama iznad Sarajeva, ili da ravnamo Vukovar za svetu srpsku stvar?

  38. Setite se samo kako su prosli oni mobilisani 91. Kada su trebali da ostvare svoja prava ispali su dobrovoljci. Setite se samo kako je Srbija postala drzavom. Odlukom par stotina hiljada Crnogoraca da se otcepe – ostali smo sami, ali se sami nismo odlucili. Setite se samo koliko je palo za Kosovo i dokle je vlast dogurala. Zivot je jedan a vlast svoje ponasanje menja ko ja carape. Isuvise puta ste izigrali narod, oglusili se o njega. U poslednje tri generacije svi smo bili u vojsci, neko sluzio a neko profesionalno. Hvala, ne vise. Ni moj sin, ni moj unuk.

  39. Idem na robiju , pare nisu problem – nemam , neka presaberu . Da zavrsim u nekom novom Hagu – nema sile. Mozes , Ali ispred mene u boju ,da budu : ‘precednik ‘I njegova deca ( I punoletne zene mogu u vojsku), pa njegov Bata. Vulin , Zvonko, Gasa, I obavezno-zavetnica!!!. Kada ih vidim ispred sebe , nema problema.

  40. A hoće li poziv za vježbu dobiti Veljko Ražnatović, sin od Mitrovića, sin od Terzića, neko od Karića,Novak Đoković,Nikola Jokić,sin od Viulina,sin od Vučića,sin od Šešelja,Vojaž,Baka Prase itd…ili će pozive dobijati isključivo obični ljudi ,u prevodu sirotinja…!!!
    Kaže ovde jedan Srbenda u komentaru oni koji se ne odazovu na poziv protjerati ih iz Srbije ili strpati 5 godina u zatvor…!!!
    Srbija se polako ali sigurno pretvara u fašističko društvo,uskoro će oni koji odbijaju nametnuto kolektivno mišljenje agresivnog zatucanog divljeg čopora morati da nose trake oko ruke….možda zvuči čudno ali ne tako davno isto sistem ispiranja mozga i zastrašivanja sopstvenog naroda uspješno su sproveli Nacisti u Njemačkoj….koristili su i sličnu matricu o višoj rasi…ovi koriste matricu o nebeskom narodu….!!!

  41. Zašto samo muškarci dobijaju pozive za vojne vežbe? Ako imamo ista prava onda treba da imamo iste obaveze. I žene treba da dobijaju pozive, i da idu na vojne vežbe. I ako dodje do rata. obavezno da se ispoštuju kvote odlaska u rat, pa ravnopravni smo zar ne?

  42. Kakvo je ovo zastrašivanje građana sa vojnim pozivima. Zovete ljude koji su već bili na ratištima 90 tih godina. Ovo se radi da bi se napunio budžet od kazni jer niko neće da vam se odazove. izgubili ste sve ratove smirite se

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 18. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ognjen Radonjić, profesor

Iz Danasa u bolje sutra.