Što duža kriza, veća opasnost po nezavisne medije

Vlast svesno optužuje profesionalne medije kako bi skrenula fokus sa sopstvenih propusta, smatraju sagovornici Danasa

Ostavite komentar


  1. A od koga su zavisni „ne tajkunski“ Kurir, Informer, Telegraf pa i Politika?

    1. svima je jasno od koga zavise ali je takodje jasno da oni sigurno ne zavise od časti,poštenja i poštovanja osnovnih gradjanskog prava na drugačije mišljenje.

  2. Da u medijima nema poltrona, plaćenika i profitera kao što su Mitrović, Vučićević, Milovanović, Vučićevićka, Marići još neki znani i neznani potrošači narodnih para, sumraka na političkoj sceni Srbije nikada nebi bilo.

  3. Samo preklinjem narod da ne zaboravi ove cenzure i laži vlasti i Vučića,medijski mrak,reketiranje i pretnje..Jednom će se i ovo završiti,posle toga im treba oduzeti sve nekretnine,novac sa računa..slobodu.Kako njima na vlasti tako i medijskim šlihtarama i narodu koji je radio za njih.Medijske šlihtare su u celoj situaciji najkrivlje jer zbog njih narod i ne čuje istinu ili drugu stranu na televiziji.Medijske kuće i sudstvo,dno dna,zlo zla!Mediji su u Srbiji sve,narod je nepismen i tupav da bi tražio istinu dalje od ekrana koji im vlast servira!Uvek bilo.Ne zaboraviti,beležiti svačije ime.

    1. Narod ne zaboravlja ptostakluk, nikako to da shvatite, a slobodnih medija nikad i nigde nije bilo. Bilo je pristojnih, ima ih i sada, ali kod nas, nažalost, ne.

    2. Tako je. Kad ovo prodje sve ce da dodje ne neplatu. A onda, dajte stanove, kuce i povlastice. Paraziti jedni.

  4. A i taj toalet papir nazvan kurir nije posebno originalan: pinokijev nos od brnabinog „šefa“, kako ga sama oslovljava, premestili su na glavnog sa N1!. Šta da se radi: niti su originalni „šefovi“, ni teleditigovani fikusi, niti „analitičari“, niti botovi, još ponajmanje oni sa Castle.rs. U stopu ih prate razni toalet papiri Vladaoca

  5. Ana Brnabic svojim neodmerenim izjavama u medijima pokazuje da je ludo zaljubljena u udobnu fotelju i funkciju koju obavlja i na sve nacine pokusava da pokaze svoju odanost partiji u koju se skoro uclanila i njenom lideru jer posle vanredne situacije slede izborna kampanja i izbori.Ne cudi sto joj smetaju profesionalni mediji za koje tvrdi da samo sire lazi i napadaju lidera stranke ciji je ona kako se pokazalo najodaniji clan.Navedenoj dami smetaju mediji koji profesionalno obavljaju svoj posao a nema komentara kada su u pitanju mediji koji u goste uglavnom pozivaju priucene analiticare koji ne retko daju neodmerene izjave i cesto vredjaju one koji su drugacije politicke orjentacije,koji pametno razmisljaju i nisu po volji navedene dame i vladajuce garniture.Premijerke uredjenih drzava se drugacije ponasaju i daju odmerenije izjave od nase.Moj savet doticnoj dami je da ubuduce podrzava samo one medije koji profesionalno obavljaju svoj posao.

    1. Kada dođe kraj ovoj pošasti, Ana i njen šef će na, i u svim svojim medijima objaviti da su Corona virus udavili lično oni! I to, u Beogradu. Na vodi!!! Žao mi je što neću biti „prisutan na času“ i što ne čitam takve „novine“.

  6. Da Ćulibrk zna šta je nekad NIN bio, ućutao bi za sva vremena. Ovaj NIN je karikatura nekadašnjeg.

    1. Kakav god da je NIN danas je samo za pohvalu ako ga uporedimo sa Informerom,Kurirom i Srpskim Telegrafom.

  7. Opasnost za slobodne medije I ljude nece proci sa zavrsetkom ove krize, jer opasnost nije ni sa njenim pocetkom pocela!
    Opasnost za slobodne ljude i medije je pocela dolaskom ovog polu sveta na vlast!

  8. Prvo sto ce vlast da uradi to je da za neuspeh borbe protiv virusa okrivi medije koji nisu u njenom vlasnistvu.Na Vucicev znak tabloidi su vec poceli tu kampanju kojom povecavaju tensiju,a koja se zavrsava hapsenjima i zabranama,sve pod izgovorom „ugrozenosti zivota i zdravlja gradjana“Vucic tu priliku da propusti nece.

  9. Tzv. najstariji casopis na Balkanu, Politika, sve vise lici na Kurir i Informer.

  10. ana je ta koja uvodi cenzuru i onlajn kof za stampu / a onda vucic mora da trci i gasi pozar

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 18. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Vidojković, pisac

Danas su jedine normalne dnevne novine u zemlji. Kad bih čitao nešto drugo potpuno bih poludeo.