Od donacije Pokrajine uplatili smo i autoklave – savremene aparate za sterilizaciju instrumenata i zavojnog materijala. Oni će biti raspoređeni u Zdravstvenu stanicu Erdevik, jer je ona najveća i pokriva najveći teren. Drugi će biti instaliran na Medicini rada, a treći na oralnoj hirurgiji.

Od donacije Pokrajine uplatili smo i autoklave – savremene aparate za sterilizaciju instrumenata i zavojnog materijala. Oni će biti raspoređeni u Zdravstvenu stanicu Erdevik, jer je ona najveća i pokriva najveći teren. Drugi će biti instaliran na Medicini rada, a treći na oralnoj hirurgiji. Pored ove donacije Pokrajine, sredstva u iznosu od blizu dva miliona dinara dobili smo i od Republičkog zavoda za zdravstveno osiguranje – Filijala Sremska Mitrovica. Taj novac namenjen je za kupovinu aparata za fizikalnu medicinu, a isporuku očekujemo za nekoliko dana – kaže direktor Manojlović.
Inače, ovih dana u Domu zdravlja radi se projekat kojim će konkurisati za sredstva neophodna za nabavku laboratorijskih aparata. Prema rečima direktora, najpre će biti kupljen biohemijski analizator. Svi aparati nabavljaju se u cilju podizanja kvaliteta zdravstvene zaštite, a u istom cilju lekari Doma zdravlja idu na redovne edukacije i stručne specijalizacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari