Trener Crvene zvezde Ratko Dostanić video je za samo nekoliko sati koji su igrači bliži startnoj postavi na premijeri 29. jula u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope. Crveno-beli su u sredu igrali nerešeno protiv reprezentacije Irana i izgubili od engleskog drugoligaša Redinga. Prvotimci su remijem opravdali očekivanja u duelu sa azijskom selekcijom koja je u punom trenažnom procesu.

– Iranci su hitriji i svežiji od nas u ovom trenutku, ali su moji fudbaleri držali ritam svih 90 minuta, što me jako raduje. Očekujem još bolje partije kako vreme bude odmicalo, ali svesno smo tražili što jače protivnike za ovaj deo priprema u Sloveniji. Tek smo izašli iz procesa žestokog rada na fizičkoj spremi i igrači se polako adaptiraju na utakmice – istakao je Dostanić.

Zvezda je povela pogotkom Vilotića u 39. minutu, ali je Iran preko Karimija izjednačio iz jedanaesterca samo nekoliko minuta kasnije.

– Imali smo još dva, tri zicera, koje je možda teže promašiti nego dati. Nedostajala nam je lucidnost u određenim trenucima, kada smo mogli da preokrenemo utakmicu u našu korist. Ne bi bilo dobro da smo već sada na vrhuncu forme – podvukao je Dostanić.

Rezervisti su nešto ranije poraženi od Redinga sa 3:1, u utakmici koja je pokazala mnogo više slabosti nego dobrih poteza Zvezdinih fudbalera.

– Meč sa Redingom nismo odigrali kako treba. Niko ne voli da izgubi, bez obzira što je igrao kombinovani sastav. Sada smo dobili i odgovore na neka pitanja, tako da je slika mnogo jasnija. Nama u svakom trenutku treba 25 spremnih igrača, a to protiv Engleza nije bilo vidljivo. Sigurno je da ne mogu da budem zadovoljan posle poraza – zaključio je Dostanić.

Zvezda čeka rivala

Crveno-beli će danas saznati ime rivala sa kojim će se sastati u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope 29. jula i 5. avgusta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari