"Što si skinuo Putina, gde je Putin": Priveden radnik uprave GO Medijana u Nišu 1Foto: N1

Radnik uprave gradske opštine Medijana S.M. koji je trenutno na godišnjem odmoru pretio je, uznemiravao i vređao opštinske većnike i zaposlene, potvrđeno je u ovoj, jedinoj opozicionoj opštini u Srbiji.

„Zbog neprimerenog ponašanja, policija je intervenisala i zaposleni je priveden u Policijsku stanicu Medijana. Protiv njega će biti pokrenut disciplinski postupak, kao i postupak pred nadležnim organima“, navodi se u saopštenju GO Medijana.

Radnik uprave je najpre u prepodnevnim časovima telefonskim pozivima uznemiravao opštinskog većnika Milana Milenkovića, a nakon što ga je predsednik opštine Mladen Đurić upozorio da ne može tako da se ponaša, došao je do zgrade opštine „u vidno alkoholisanom stanju“ i uznemiravao i vređao zaposlene i ostale članove opštinskog veća.

Dr Dragan Milić, osnivač istoimene grupe građana, objavio je da je neposredni uzrok incidenta to što su „skinuli sliku predsednika Rusije Vladimira Putina“.

„Ta slika je naravno uklonjena jer ne može slika bilo kog stranog državljanina da stoji u objektima države Srbije sve dok smo slobodna zemlja. Medijana jeste, bila je i biće srpska opština. U zgradi opštine Medijana dok je opozicija na vlasti neće biti slike ni ruskih, ni američkih, ni kineskih, ni nemačkih predsednika… Radnik uprave je tokom napada na većnika Milana Milenkovića vikao: ‘Gde je Putin, što si skinuo Putina, vrati mi Putina” dok je većnici Marijani Satari vikao ‘Šta me snimaš seljančuro’… Bahati, drski i agresivni pojedinci ne mogu biti slika i prilika opštinske vlasti. To vreme je prošlo…”, napisao je dr Milić.

Putinova slika je stajala u portirnici, na ulazu u opštinsku zgradu, ali je po dolasku nove vlasti uklonjena.

S.M. je navodno bio i lično nezadovoljan zbog promenjenih okolnosti u opštini, koje su se odrazile i na njega.

Naši izvori kažu da je zaposlen za na neodređeno vreme pre nekoliko godina, navodno preko Srpske napredne stranke.

Policijska uprava Niš se povodom incidenta nije oglasila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari