Sto učenika sedmog razreda OŠ “Ljuba Nenadović” i danas nije došlo na nastavu: Šta je epilog sastanka roditelja sa upravom škole? 1foto EPA-EFE/JULIEN WARNAND

Sastanak roditelja učenika sedmog razreda OŠ “Ljuba Nenadović” sa direktorom škole Ðurom Kosićem završen je večeras bez dogovora.

Ðaci od početka školske godine ne dolaze na nastavu zbog odluke škole da rasformira postojećih pet odeljenja i oformi šest novih, sa čim se roditelji ne slažu.

-Mi smo pozvani od strane direktora na konstruktivan dijalog. Dijalog je bio, a da li je konstruktivan, videćemo. Primećujemo da je direktor imao drugačiji stav, prosto atmosfera je bila drugačija i očekujemo da će se situacija rešiti u našu korist- kaže za Danas Jelena Maletić, članica Školskog odbora OŠ “Ljuba Nenadović” iz reda roditelja i majka učenika sedmog razreda.

Ona precizira da je sastanak završen bez konkretnog dogovora. Škola ostaje pri ranijoj odluci, uz predlog da se do polugodišta prati kako funkcionišu novoformirana odeljenja sedmog razreda, dok roditelji na to ne pristaju.

– Naš predlog je bio da se sve vrati na staro i da se učenici, koji su apostrofirani da imaju problematično ponašanje, rasporede po ostalim odeljenjima. Pošto je direktor rekao da odluku ne može da promeni bez saglasnosti Ministarstva prosvete i Školske uprave, predložili smo da njima uputi inicijativu da se sve vrati na staro – ističe Maletić.

Ona kaže da se, prema informacijama koje su dobili, na nastavi danas nije pojavilo 100 učenika, od oko 150 koliko ih broji ova generacija sedmaka.

Za sutra su zakazani redovni roditeljski sastanci povodom početka školske godine, a roditelj kažu da se neće pojaviti i očekuju da prosvetna vlast uvaži njihovo mišljenje i da se odustane od namere da se ruše odeljenja i prave nova.

Inače, večerašnjem sastanku je prisustvovao i predstavnik opštine Čukarica Miljan Ćeranić, prenose roditelji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari