Sto učenika sedmog razreda OŠ “Ljuba Nenadović” i danas nije došlo na nastavu: Šta je epilog sastanka roditelja sa upravom škole?

Ostavite komentar


  1. Sramno ponašanje roditelja!
    Zadatak škole i njene pedagoške službe je da nađe prihvatljivo rešenje i za učenike koji su problematični i za celu generaciju učenika i , kao dugogodišnji prosvetni radnik, mislim da je rešenje sasvim prihvatljivo, a ponašanje roditelja huškača i loših vaspitača neprihvatljivo, skandalozno.
    Umesto da se raduju što će im deca ići u brojčano manja odeljenja, oni prave nepotrebne poteze sve u cilju uvažavanja nerealnih želja njihovih razmaženih mezimaca, pri tome su im obrazloženja nesuvisla i krajnje neubedljiva.
    Dakle, skandalozno ponašanje onih koji bi trebalo da deluju udruženo sa nastavnicima i pedagoškom službom.
    Uvek sam smatrala da bi bilo potrebno prvo prevaspitavati roditelje, mnogi ne zaslužuju da imaju decu, a naročito ne da ih vaspitavaju.

  2. Obicno se slazem al ovaj put zaista roditelji nisu u pravu.Na takve promene je nirmalno adaptirati se. A da zbog toga ne idu u skolu je bas extremno.

  3. Baš me interesuje koji su to roditelji, osim problematičnih, koji šalju decu u školu, dok se većina bori za tu istu decu..sram ih bilo!

  4. Ova farsa pod hitno treba da se prekine, dokle oni idu da uključuju predsednika opš tine, nemaju argumente već traže političku podršku. Śkola pokušava da reši probleme u korist sve dece, nudi pomoć, a osnaženi sns roditelji demonstriraju vlast i silu nad svim institucijama čije odluke im ne idu u prilog. Nadam se da će śkola odoleti pritiscima, jer šta je sledeće, da oni određuju nastavni program i sastavljaju raspored časova?

  5. Odvratno je da u vesti nema informacije gde se nalazi skola, u kojem mestu. Do te mere je otisla ta bezocnost centralizacije i bezosecaknost za ostatak Srbije. Svi su publika za igre koje se odvijaju u Beogradu. Tek na kraju teksta se zakljucuje gde se radnja odvija.

  6. Slažem se da su roditelji najveći izvor problema…

    Ali kada škole ovakve odluke donose bez ikakve najave, obrazloženja ili pripreme, onda se roditelji zapitaju da li su se i koliko udubili pre nego što rasformiraju odeljenske ZAJEDNICE.

    No, to zahteva vreme i strpljenje – treba pričati sa decom, pa sa roditeljima, pa psiholog i pedagog ponovo da rade strukturisanje odeljenja prema sadašnjim profilima, pa da učitelji i nastavnici daju svoje mišljenje…

    Kada bi se razložno i argumentovano na vreme objasnilo roditeljima zašto je to u interesu dece, sigurno ne bi 200 roditelja zadržalo decu kod kuće.

    Pretpostavljam da im je ova odluka saopštena 30. avgusta negde oko šest popodne preko vajber grupa. A onda lepo problematična deca dobiju novu publiku za stare gluposti, da ne moraju nove da smišljaju…

  7. Zasto se riditelji toliko mesaju u skolstvo? Pa nisu oni djaci, vec njihova deca! Vaspitavajte ih kuci, nek nauce kucno vaspitanje, postovanje, sta je ljubav, empatija… Roditeljima zabraniti intervencije za ocene. Pa i da, su nepravde, greske (svi smo ih doziveli) deca pistaju jaca, cvrsca, za zivot koji ih ceka!

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 6. septembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milan Stanković - SevdahBaby

Danas je verovatno poslednji bastion profesionalnog novinarstva u Srbiji.