Stojana Veljković: Počeli su da mi ruše kuću

Bageri počeli da uklanjaju sve što se nalazi na putu budućeg Koridora 11, iako sudski sporovi još traju

Ostavite komentar


  1. Nažalost, ljudi se opamete tek kada njihova „koža“ bude ugrožena, pa tako i ova jadnica. Do poslednjeg sekunda verovala je Vučićevoj bandi, svim lažima. Tužno je što je mnogo ovakvih primera širom Srbije.

  2. Ovde se radi, kao gotovu u svemu o neuredjenim oblastima ili nejasnim propisima.Naprimer, u Americi gde zivim poreski organi utvrdjuju trziznu vrednost zgrade ili stana i na taku utvrdjenu cenu placas porez.U slucaju da je potrebno usenje isplacuje se cena na koju placas porez i sve je zavrseno.Problem je kod nas sto mi kad treba da placamo porez smanjimo vrednost objekta, a kad ga ruse hteli bi da dobijemo vise.Jednom recju nasa posla.

    1. Koliko ja shvatam, ovde je obrnut slučaj: „Problem je u tome što je parcela na kojoj se nalazi njena kuća uknjižena kao poljoprivredno zemljište, iako ona plaća porez za građevinsko. Što se države tiče, ona kuću i nema, iako na nju plaća porez kao i sve ostale dažbine, uključujući i Infostan, čije usluge nema već godinu dana..“

  3. Revolucija! Definitivno. Bandu moramo što pre da pohapsimo ili će nas oni sve, svakog pojedinačno likvidirati. To je apsolutno jasno. A egzekutori likvidacija za vučića je ekipa njegovih plaćenika njegove tzv. „srpske liste“kriminalaca sa Kosova predvođena onim milanom radojičićem. Oni su likdividari Olivera Ivanovića, oni su rušili pod fantomkama u Hercegovačkoj u Sava mali, oni maltretiraju stanovništvo po Srbiji na lokalnim izborima…Sve to znaju, a čak ni oni ne poriču jer imaju vučićev blagoslov da budu njegova privatna paravojska.

  4. Моја родбина у Крагујевцу плаћа порез на имање по тарифи за грађевинско земљиште, али, на том земљишту ништа не смеју да граде, само плаћају порез по тој тарифи, знатно ВЕЋОЈ од оне за пољопривредно земљиште. Тако, нити могу да продају, нити да подигну кућу на сопственој земљи.
    Обашка што Општина не исплаћује одузето земљиште већ 40 година.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Vidojković, pisac

Danas su jedine normalne dnevne novine u zemlji. Kad bih čitao nešto drugo potpuno bih poludeo.