Selektor Siniša Mihajlović ispunio je svoje obećanje i vratio u najbolju fudbalsku selekciju Srbije golmana Vladimira Stojkovića, koji će s još jednim povratnikom Milošem Ninkovićem biti u konkurenciji za prijateljsku utakmicu sa Republikom Irskom, 15. avgusta na Zvezdinom stadionu, inače generalnu probu pred septembarski start kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Brazilu 2014.

Ali, nije hteo da duži na temu pozivanja nekadašnjeg čuvara mreže, koji je još od transfera u Partizan „meta“ navijača bivšeg kluba i omražen među kolegama s druge strane Topčiderskog brda, pa ni na drugi početak veziste Dinama iz Kijeva.

– Računao sam i na Miralema Sulejmanija, ali je procena ljudi iz Ajaksa da je još rano da ga opterećujemo posle dugačke pauze zbog povrede – saopštio je srpski strateg, koji je, poštujući čuveni kodeks ponašanja, precrtao štopera Slobodana Rajkovića zbog učestvovanja u incidentu u njegovom Hamburgeru, pa će posle junskih provera s Španijom, Francuskom i Švedskom šansu u zadnjoj liniji dobiti supertalentovani Nastasić (Fiorentina).

Na spisku se u koloni „napadači“ nalazi nekoliko vezista, a jedini izraziti centarfor je Dejan Lekić.

– Može da se dogodi da igramo i bez špica. Vrata selekcije nisu, međutim, zatvorena Žigiću i Jovanoviću, ali oni pre svega moraju da se nametnu golovima u svojim ekipama – poručio je nekada stalnim starterima među „orlovima“, dok je ostalima preporučio da se ugledaju na naše vaterpoliste.

– U svetskom su vrhu i zato što u svakom meču igraju maksimalno – podseća Mihajlović, koji će izabrane kandidate okupiti u ponedeljak u Staroj Pazovi.

 

Mihajlovićev izbor

GOLMANI: Stojković (Partizan), Brkić (Udineze), Kahriman (Tavrija).

ODBRANA: Maksimović (C. zvezda), Biševac (PSŽ), Ivanović (Čelsi), Subotić (Borusija Dortmund), Nastasić (Fiorentina).

VEZISTI: Basta (Udineze), Tomić (Partizan), Ignjovski (Verder), Ninković (Dinamo), Radovanović (Atalanta), Mijailović (C. zvezda), Kolarov (Mančester siti).

NAPADAČI: Tadić (Tvente), Tošić (CSKA), Kuzmanović (Štutgart), Đuričić (Herenven), Marković (Partizan), Lekić (Genčerbirligi).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari