Stojković o odluci suda: Svi su svesni da ovo nije doktorat i da je Siniša Mali intelektualni kradljivac

Ostavite komentar


  1. Apsolutno podržavam stav da je autonomija Univerziteta u akademskim radnjama neprikosnovena. Čemu onda sudski postupak? Kao doktor nauka, Stojković bi trebalo da je upoznata sa postupkom odbrane doktorata. G. Malom je najpre odobrena tema od Komisije za ocenu podobnosti kandidata i teme a koju su činili članovi Univerziteta u zvanju. Takođe, ova ocena je razmatrana na Veću fakulteta. Kada je rad završen bio je na uvidu javnosti, a mentor i Komisija za izradu rada su sačinili izveštaj koji je opet usvojilo Veće. Odbrana rsda je javna i svako ko je imao primedbe, u toku uvida javnost i odbrane, mogao je da ospori autorstvo. Kako nije bilo primedbe rad je odobren i Mali je dobio diolomu doktora. Pitam se samo: da Mali nije na političkoj funkciji da li bi bilo sudskog procesa? U tom smislu ovakvi stavovi jasno ukazuju na političku odluku rukovodstva Univerziteta. Jer, nije samo Mali učesnik u zloupotrebi, ako je ima, već svi članovi komisija i veća koja su odobrila rad? Zašto se ne postavlja i pitanje njihove čestitosti, a možda i stručnostl?

  2. Dobra priča je što je BU očuvao integritet i što Mali koristi korumpirane sudove.
    Loša priča je što on nije samo intelektualni kradljivac.
    Takođe mi nije jasno zašto svi ovi iz SNS hoće da imaju master ili doktorat. Sta će im to? Hoće se baviti naukom? Hoće univerzitetsku karijeru? Važi…..

  3. Sinisa Mali, bas si mali, kako te nije sramota. Okaci tu svoju diplomu u prostorijama SNSa, to je njihova diploma.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Biljana Lukić, novinarka

Danas su profesionalne dnevne novine kojima može da se veruje.