Stojković: Rok za izgradnju Centra za matične ćelije u Kragujevcu probijen za više od dve godine

Ostavite komentar


  1. Gospodin iz DS-a nek se bolje informise i da detaljniju informaciju, pre nego se obrati medijima kaže:

    Izvodac na Centrima izvrsnosti je GPD Bankovic, finansijer Fondacije Nikolic i ‘prijatelj’ konobara iz Surdulice- drzavnog sekretara u Ministarstvu privrede. Sarcevic je zbog svog interesa za funkciju pustio Bankovica da ne izvodi radove na Centrima izvrsnosti ( gde je JUP sada raskinuo ugovor, Sarcevic ne bi nikad) zbog toga s kim je Bankovic blizak. Bankovic je od 30.07.2019. u blokadi, danas na sajtu NBS 638 miliona. Iako se ugovori sa Bankovicem zbog blokade raskidaju Sarcevic jos uvek nije sa Bankovicem raskinuo ugovore za modernizaciju skola, iako ce nekoliko skola ove godine ostati neuseljeno jer Bankovic nije izveo radove, a isto se desilo i prosle godine jer su radovi trebali biti zavrseni na skolama u martu 2018. godine, ali je Sarcevic pokrivao Bankovica na stetu dece po Srbiji koja su i prethodnu skolsku godinu iseljena iz skola.

    1. Чак и када би знао ову позадину, Стојковић то не би требало да се тиче. Заправо, претпостављам и да му је све то познато али какве он везе има са конобаром из Сурдулице и осталим мрачним ликовима који чине нашу власт. Сви, који имају некаквог контакта са министарством просвете и науке знају да сви држави секретари имају грађевинске фирме које, затим, раде на пројектима које финансира то министарство.

      1. Promasili ste temu. Ne radi se o konobaru iz Surdulice, vec o izvodacu radova kojeg je Sarcevic pokrivao da ne radi. I nije konobar izvodac radova, vec Bankovic.

      2. Nije lepo da tako pisete, s obzirom na porodicw koje se ostale bez egzistencije zbog onoga sto o Ministarstvu prosvete znaju kaže:

        Sto se tice znanja svih koji imaju kontakta sa Ministarstvom prosvete kako kazete, nikakve firme nemaju drzavni sekretari u istom, i svi znaju da do dolaska Sarcevica i Spomenke Simonic su radovi ugovarani preko javnih nabavki, mogao je svako da konkurise, i na Portalu javnih nabavki je uocljiva raznolikost izvodaca jer je postupak bio transparentan. Od dolaska Sarcevica i Spomenke Simonic godinu ipo dana nije ugovorena ni jedna nabavka, dok njih dvoje nisu izbegli javne nabavke da bi ugovore dodeljivali mimo Zakona o javnim nabavkama, gde je svo opremanje prosle godine dodeljeno Spomenkinoj drugarici, a izgradnja DUNP firmi iz Beograda zbog koje su Spomenka i Sarcevic delili otkaze onima koji nisu hteli da potpisu. Treca faza radova na Palicu je obustavljena i sad se ponavlja posle godinu dana jer nisu uspeli da nameste, danas ili sutra je otvaranje ponuda u tzv. medunarodnom postupku, sto je dodeli ugovor kome hoce, da vidimo da li ce ugovor dobiti Spomenkin i Sarcevicev favorit C.W. sa Palilule.

        1. Постоје различити портали, па тако постоји и портал институције која се скраћено назива АПР. Е, тамо можете да потражите лица из министарства, њихове фирме, делатност, сестре као директоре…….

          1. Ne treba da trazim ono sto mi je proslo kroz ruke i sto odbih da potpisem, pa dobih otkaz kaže:

            Na APR-u nema iz Min. prosvete. niko za. milijardu dinara koje su. Sarcevic i Spomenka mimo Zakona o javnim nabavkama dodelili

          2. Tema je izvodjač radova koji je ugovorio radove a koje nije završio i po svemu sudeći nikad neće…. Iz teksta se jasno vidi da su radovi ugovoreni u davno prošlo vreme a napadate ljude koji nisu u svemu tome učestvovali i kojima je evidentno ostao ovaj veliki problem i velika bruka da ih reše.
            Sve u svemu bruka nevidjena: bačene pare za zgradu koja se nikada neće završiti i odlazak stručnjaka Stojkovića u Ameriku zbog poniženja i izgubljene nade da će moći da radi svoj posao pošteno i sa zadovoljstvom.
            Zgradu ćete možda završiti jednog dana ali stručnjake u toj zgradi nećete imati. Imaćete mnogo više foliranata koji misle da nam kroje uspešnu budućnost kao ovaj lik kome je mnogo toga prošlo kroz ruke a ništa kroz mozak.

  2. Bayer nije kupio kragujevačku firmu, već firmu u Americi. Stojković nije u Srbiji već u Americi. Bezvezni copy paste.

    1. U clanku pise da je Bayer kupio firmu u Bostonu. Zna se da Boston nije u Kragujevcu.

  3. Čuj, dogovorili se Radomir Nikolić, Mladen Šarčević i Nenad Filipović! Sve mustra do mustre! Bedno je ko danas upravlja sredstvima građana!

  4. Ja sam jedan od blesavih kako nas Vodja naziva, obican gradjanin bez zaposlenja. Prolazim pored tog objekta i vidim da se dugo na njemu nista ne radi
    Zasto? To ne znam, a voleo bih da znam. Istrazite pricu do kraj i recite nam istinu koja ce biti zasnovana na cinjenicama, a ne partijskim istinama.
    Za sad mi je poznata samo jedna cinjenica. Na ovom objektu se duzi perio ne radi nista.

    1. Pise Vam u prvom komentaru. Zato sto je Sarcevic pokrivao Bankovica da ne radi!!!!

    2. Lepo ti piše u komentar sve samo ne razumes da tu ima neki JUP ili JUPI koji sada stupa na scenu da sve tudje brljotine popravi pa ce da bude na kraju sve ispravljeno sa srecnim krajem – zgrada ce sama jednog dana da se srusi a dok se ne srusi bice dobra za miseve pacove i ostale stetocine !

  5. Gospodin iz DS-a treba konacno da shvati da „njegovi“ nisu vise na vlasti. Tako je to ovde …

    1. Ma treba streljati naučnika.

      Докторирао је 1996. из области ембриологије и биотехнологије, од 1997. један је од првих научника у Европи који заједно са проф. Екхардом Волфом и др. Валеријем Закхартченком почиње интензивно да се бави клонирањем домаћих животиња.[1]

      Октобра 2002. прелази у Њукасл у Енглеској да би радио са људским ембрионалним матичним ћелијама. Ту најпре ради у Центру за хуману репродукцију у први у Великој Британији успева да добије и у потпуности окарактерише нову линију људских ембрионалних матичних ћелија.

      Од децембра 2003. је асистент, професор на Медицинском факултету, где ради као заменик директора Института за хуману генетику. Изолује нове линије матичних ћелија са циљем да се оне што пре промене у ћелијској терапији и лечењу људских болести.

      Захваљујући својим научним достигнућима, искуству и демонстрацији практичког извођења пројекта, августа 2004. добија дозволу Владе Велике Британије да први у Европи и уопште у западном свету почне са добијањем људских ембрионалних матичних ћелија из такозваних клонираних ембриона.

  6. Са ветеринарском дипломом лечи људе, то нема нигде у свету само у Србији. Да се разумемо ни по јада да је остао на науци али се окренуо ка докторском послу за који није квалификован а и грађењу у сарадњи са дискредитованим деканом крагујевачког универзитета.
    Ко мисли да су ту чиста посла нема две чисте у глави.

    1. Ma gde čista posla, Stojković i njegova žena su primali plate na kragujevačkom Mediciskom fakultetu, a pojavljivali se jednom u mesecu, a i redje. To e bilo dok je Nebojša Arsenijević bio prvo Dekan,a kasnije Rektor….

  7. Kako se prica u svetskim naucnim krugovima, maticne celije su jedna velika prevara koja nije dala nikakve znacajne rezultate u lecenju bilo cega, pa je vecina svetskih instituta usla u proces povlacenja iz te price. Ovo je nedavno potvrdio i nas poznati kardilog Misa Ostojic, pionir „Stent“ tehnologije kod zacepljenih koronarnih sudova, koji je istakao da on nije uocio nikakve benefite od koriscenja maticnih celija kod oslabljenog srcanog misisa sto je i bio glavni razlog za istrazivanje u kardiologiji. Tako da je isplo dobro sto su ovi lenjivci otezali sa gradnjom instituta..

    1. kole

      Kako se prica u svetskim naucnim krugovima, maticne celije su jedna velika prevara koja nije dala nikakve znacajne rezultate…

      А, ти као знаш шта се прича светским научним круговима? Ботино.

      1. @Jimy
        Eto, postadoh i botina. Nek ide zivot, svasta sam bio u zivotu, pa cu i to da preguram. Meni svaki peti komentar objave jer pljujem ovu uzasnu vlast koja je napravila ogromnu stetu meni i mojoj porodici licno i do sada nas je kostala preko milion evra. Nisam lekar i ne znam mnogo o tim maticnim celijama, ali je nedavno bila emisija u kojoj su govorili ugledni svetski strucnjaci (ni jednom recju ne pominjuci Dr Stojkovica) koji se time bave od pocetka i saglasni su da tu nekih epohalnih rezultata nema. Mozda su svi ti americki, francuski, kineski i domaci lekari-istrazivaci botine?

  8. Znaci sve u svemu, dok vodja zbog preterane zauzetosti oko secenja traka na otvaranju mnogih objekata sirom Srbije kagujevacki ocigledno nije toliko aktuelan da dodje na ted. To ne znaci da se pare ne muljaju Iz ruke u ruku kako se ne bi ubudjale

  9. I sda posle nepotpunog clanka, gde se uopste ne vidi razlog kasnjenja a trebalo je postaviti zvanicno pitanje resornom ministru Sarcevicu zasto, i posle nesuvislih komentara koji cak osporavaju strucnost ovog naseg retko genijalnog doktora, budi pametan! Jednostavnije je direktna pitanja u glavu

  10. Tako će i biti, sve dok svi nivoi Vlasti u ovoj državi ne shvate da su naučnici i znanje koje oni donose najvredniji resurs koji ima ovaj narod, a gospodin Stojković je već dosta učinio za parove bez dece. Nadam se da se neće umoriti u borbi protiv vetrenjača i otići negde gde će ga više ceniti i plaćati.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 25. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Minja Miletić, TV novinarka

Svaki novi dan počinjem čitanjem dnevnog lista Danas.