aleksandar vulinfoto BETAPHOTO/MUP SRBIJE

Povodom Dana MUP-a i Dana policije, ministar policije Aleksandar Vulin izjavio je da je Srbija je bezbedna zemlja u kojoj se građani osećaju sigurno. Advokat Čedomir Stojković tvrdi za Danas da – “Vulin jednostavno laže”.

– I to po zadatku, jer je on vojnik u službi ruskog hibridnog rata protiv nezavisnosti Srbije. Vulinovi ljudi se osećaju sigurno u Srbiji, a to je čineći krivično delo ugrožavanja nezavisnosti koje je upravo Vulin i dogovorio prošle godine sa Nikolajem Petruševim. Istovremeno se svima koji misle drugačije od Vulina – svakodnevno preti, i to ubistvom, čak i cele porodice – ističe Stojković.

I sam je dobio na desetine pretnji, posebno otkad je nedavno otišao u Ukrajinu. Najveći broj pretnji je, dodaje, organizovana i koordiniran.

– Ogroman broj dolazi od botova Agencije za isleđivanje interneta Ruske Federacije iz Sankt Petersburka. Kreirano je hiljade naloga od strane Rusije na društvenim mrežama, lažno označeni kao nalozi građana Srbije. Njima upravljaju zaposleni u Agenciji za isleđivanje interneta, odakle svakodnevno upućuju uvrede ali i ozbiljne pretnje građanima Srbije koji se ne slažu sa ruskim inperijalističkim interesima. To čine na dva najpoznatija načina. Najpre javno – u smislu kreiranja lažne atmosfere i mišljenja građana, gde hiljade ruskih botova iz Agencije za isleđivanje interneta ostavlja lažne, uvredljive, preteće ili propagandne komentare na društvenim mrežama – ukazuje naš sagovornik.

https://www.danas.rs/vesti/drustvo/u-srbiji-se-danas-obelezava-dan-mup-a-i-dan-policije/

Prema njegovim rečima, to istovremeno podstiče i naš deo proruski orijentisanih građana da preuzmu isto takvo kriminalno ponašanje prema svojim sugrađanima.

– Drugi način je slanje direktnih pratećih poruka užasne sadržine svim slobodnomislećim ljudima u cilju kreiranja defetizma, depresije, radi njihovog odustajanja od borbe. To sada prepoznajemo jasno. Aleksandar Vulin ne brani građane od toga iako mu je to u opisu posla i kao ministar je nadležan upravo za to. On je i deo te zavere Rusije protiv suvereniteta Srbije. Time je sve nas koji ne mislimo kao Vulin, a to znači ne mislimo kao ruska obaveštajna služba – predao na milost i nemilost agenturama zločinačkog režimaVladimira Putuna, koji ovde uništava našu narodnost, i na njeno mesto uspostavlja narod bez svesti kome su Putinovi interesi važniji od sopstvenog zaključuje Stojković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari