Dečji vrtić u Požarevcu obeležava 100 godina od osnivanja prve predškolske ustanove u gradu. U Centru za kulturu održana je manifestacija „Ulica otvorenog“ srca u kojoj su izloženi ukrasni predmeti koje su izradila deca iz jaslica.


Održana je Svečana akademija na kojoj je predsednik skupštine, Miomir Ilić, rekao da je grad prihvatio obavezu da pomogne ustanovi izgradnjom novog vrtića kojim će se proširiti kapaciteti. Stoleće od osnivanja prvog vrtića u Požarevcu, više od 400 dece je prekobrojno za upis u celodnevni boravak.

Novi vrtić koji bi zadovoljio potrebe za 150 dece najavljuje se već duže vreme. Trebalo bi da bude izgrađen u Drvarskoj ulici u Mesnoj zajednici „Burjan“. Mada su postojale najave da bi zgrada trebalo da bude završena ove godine, gradonačelnik je ranije rekao da očekuje tek početak grubih radova. Završna manifestacija proslave 100 godina vrtića, balonijada održaće se u sredu od 16 sati na glavnom gradskom trgu u Požarevcu. Centar grada biće zatvoren za saobraćaj od 15 do 22 časa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari