Stotine vernika na liturgiji u Hramu Svetog Save

Ostavite komentar


  1. Na Badnji dan 06.01.2018. je bilo lepo.Mnogo ljudi prvenstveno Dece.Ali na Božić 07.01.2018.u 09.00 se videlo da ima previše policajaca.Stotinak policajaca u uniformi je stavrno previše za ulicu a kamoli za crkvu.U komunističko vreme 1984 godine su pokušali da me uhapse u crkvenom dvorištu(05.1984. Lelić pomen za Vladiku Nikolaja) i nisu uspeli ali sada mi se prvi put desilo da me pretresaju na ulasku u hram.Pobunio sam se a 10-tak policajaca mi je objasnilo da moraju i da se tako radi u celom svetu zbog terorizma.Ja sam im rekao da mi je posao putujući i da sam bio u mnogim crkvama širom Evrope i nikada me i niko nije pretresao od Male Azije do La Manša i od Grčke do Norveške.Ali eto i Srbija ide ka Evropi.Koga se Vlast boji:terorista ili naroda?Inače na Božićnoj liturgiji ujutro je bilo maksimalno 200 vernika.

  2. E, baš si "Kapitalac" kada ne znaš da u tom XXI veku u Srbiji se čak svih 6.000.000 Srba (dakle, 83.3% stanovništva) koji su se po popisu izjasnili kao Srbi istovremeno su vernici SPC: ukupno je verujućih oko 93%. Doduše povećan je u odnosu na prošli popis stanovništva ateista za 40.000 pa ih je sada tačno 80.000 tj. oko 1.3% u onu prazninu su oni koji se nisu izjasnili ili su agnostici U ostalom, sačekajte da se Hram Svetog Save spregom naučnih, tehničkih i umetničkih dostignuća XXI veka konačno završi pa će u njemu umesto nekoliko stotina, Božićnoj liturgiji prisustvovati, nekoliko hiljada vernika. P. S. Siđi u kriptu Hrama Svetog Save pa ćeš shvatiti da se tako nešto moglo ostvariti samo u XXI veku.

  3. Niko im nije objasnio da nije higijenski dirati hleb sa toliko ruku?

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. i 25. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Vasil Hadžimanov, muzičar

Danas su jedine novine koje nepristrasno izveštavaju o stvarima u zemlji i jedini prozor u istinu.