Nosilac liste „Partija Lužnice za ljudska prava“ Aleksandar Đorđević treći dan štrajkuje glađu ispred zgrade Skupštine opštine Babušnica jer mu Opštinska izborna komisija nije proglasila izbornu listu za lokalne izbore. Đorđević je izjavio novinarima da je Opštinska izborna komisija svojom odlukom prekršila zakon i da će štrajkovati glađu do izbora – 11.

Nosilac liste „Partija Lužnice za ljudska prava“ Aleksandar Đorđević treći dan štrajkuje glađu ispred zgrade Skupštine opštine Babušnica jer mu Opštinska izborna komisija nije proglasila izbornu listu za lokalne izbore. Đorđević je izjavio novinarima da je Opštinska izborna komisija svojom odlukom prekršila zakon i da će štrajkovati glađu do izbora – 11. maja.
Komisija nije prihvatila Đorđevićevim izbornu listu jer u zakonskom roku nije otklonio određene nepravilnosti, ali je on istakao da to nije mogao da uradi u datom vremenskom roku, jer je rešenje dobio u subotu, 26. aprila uveče, a nedelja i ponedeljak su bili neradni dani. On je naveo da se „sve odigralo u poslednja tri dana praznika, tako da nikako nije mogao da završi posao oko prikupljanja dokumentacije“ i najavio žalbu sudu.
Predsednik Opštinske izborne komisije u Babušnici Milivoje Minić rekao je da je Đorđević listu sa 25 kandidata za odbornike predao u roku, ali zbog nekih nepravilnosti, dat mu je rok od 48 časova da otkloni nedostatke.
– On to nije učinio i mi listu nismo mogli da prihvatimo. Njemu su nedostajale pojedine potvrde o biračkom pravu za pojedine kandidate, uverenja o državljanstvu, potvrde o prebivalištu, a bilo je čak 15 neoverenih izjava birača da podržavaju listu – rekao je Minić.
Opštinska izborna komisija u Babušnici proglasila je 12 lista za predstojeće lokalne izbore.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari