Štrajk prosvetara 2. oktobra: Škole bez nastave, vrtići neće primati decu

Ostavite komentar


  1. Učitelji moraju dobiti zasluženo mesto u društvu. Potrebno je i da se poveća broj muškaraca u tom pozivu, zbog ravnoteže. To da deca i đaci i studenti imaju i učitelje u učiteljice, (profesirice i profesore), je bolje, nego da su samo učiteljice, i obratno, samo učitelji, jer i deca u razredu su i muškog i ženskog pola. Deca se bolje uče u toj raznolikosti i bolje znaju izgrađivati zdrave odnose u svom kolektivu.

  2. @Ivona. Vi ste zadovoljni sto Vam vaspitačice primaju manje od minimalca u nekim opštinama? Vama je sve jedno kako Vam čuvaju decu?

  3. @ Ivona
    I zaposleni u predškolskim i školskim ustanovama takođe imaju porodicu i decu i moraju za njih da se bore. Vrhunac bezobrazluka ove vlasti je neispunjavanje onoga što je obećano prosvetnim radnicima. Zaposlenima u vrtićima su jedno pre podne obećali povećanje plate, a popodne rekli da nema para.
    Kada neka deca u Pećincima nisu mogla da idu u vrtić, jer im je zabranjeno zato što su im roditelji u opozicionoj stranci, niko nije reagovao. Sada su, nažalost, došla na red sva deca. Ovo je zajednički veliki provblem, a posebno je vlast odglovorna, pre svega zbog bahaćenja za stadione i Expo.

  4. Podrška svim zaposlenim u vrtićima i školama.
    Ne osećajte se odgovornim , a još manje krivim što deca neće ići u škole i vrtiće. To je odgovornost vlasti, a ne vaša! Ne dozvolite da vam drugi morališu oko toga što se nećete tog dana brinuti za decu.

  5. Ivona decu poverite dadiljama ili „posadite“ na „online“ kurseve da se „edukuju“ jer očito ste u mogućnosti to da priuštite čim vam postojeća situacija sa neprekidnim divljanjem cena svega sa suštinski obezvređenim zaradama nimalo ne smeta a takođe ni stanje bezbednosti i uslovi boravka i dece i osoblja u navedenim ustanovama. Ukoliko nije tako onda se i vi u okviru drugih profesija, struka, zanata… organizujte za štrajkove – doduše ozbiljnije od ovih što najavljuju a sadašnji štrajkači neka vas zdušno i solidarno u tome podrže.

  6. @Ivona. Dođite sa decom ispred Vlade Srbistana i učestvujte u štrajku. Osvestite se više, jel znate gde živite ili ste sebični pa samo gledate sebe.

  7. To je jezik koi vlada razume. Dali ste pratili ovu skupstinu gde se polemise oko rebalansa budzeta. Dali ste videli koliko je para dodeljeno ministrima bez portfelja,da se bahate o znoju naroda. Mnogi od njih nemaju nikakav posao,dok drugi i neznaju sta im je posao,ali ce pare biti potrosene. Za prosvetu nema,za seljake nema,za penzionere nema,a za kupovinu ministara na pretek.
    Na ulicu brate i nema vracanja do ispunjenja zahteva.

  8. Daj da Srbija jednom ne ljubi miistarstvo, oni su tvorci sistema koji degradira naše škole,decu.Hajde da se sa učiteljima borimo za spas. Molim vas

  9. Dokle vise??? Ako im je obecano 98% od prosecne zarade i ako to imaju sta hoce vise?Subote, nedelje slobodne, svako malo neki raspust, praznici slobodni.Decu vise kod kuce obrazuju roditelji nego oni.
    Sta cemo sa vecinom radnika koji rade za 53000 a pri tom su obrazovani ali nisu imali mogucnost da se zaposle u svojoj struci???Sta cemo sa obrazovanim ljudima koji po 10 i vise godina cekaju da ih pozovu sa biroa?Naravno nisam protiv ispunjenja njihovih uslova ali u ovoj drzavi samo se brinu za drzavni sektor a privatni sektor cini 95% ovog drustva i tu se nista ne menja.Ne lipsi magarce do zelene trave.

  10. Potpisan protokol pre 9 meseci. I ništa! Pa zar to Srbija treba da podrži? Je li to srpska škola, jesu li to naša deca? Koga to ministarstvo ponižava? Nas, našu decu, naše škole. I zar Srbija ovo da prihvati.

  11. Decu pošaljite na ulicu,ionako kažete da prosvetari ne rade ništa. Neka ih vaš Oskar čuva !!!

  12. Da li osoba od 73godine treba da bude ministar i da uz to ima još nekoliko radnih mesta?Osim plata(podržavam),prosvetni radnici moraju da obuhvate i neke druge sistemske probleme.

  13. Док се школа потпуно не закључа и тек онда седне за преговарачки сто нема ништа од Протокола.

  14. Tuga Srbije. Ministarka i ministarstvo kao da daju „svoj novac“, ponižavaju poziv profesora koji „nije ni za prosečnu platu“. Pa to je novac građana Srbije, isti novac koji se daje Zvezdi i Partizanu, stranim investitorima, novac kojeg oni uzimaju za sebe. Za škole, za našu decu i budućnost NEMA. Stidi se Srbijo kad podržavaš takvo ministarstvo

  15. Iskrena i bezrezervna podrška Prosvetarima !
    Snaći ćemo se za decu i nekoliko dana, ali ne odustajte dok ne budete dobili traženo !

  16. Svaka čast ono procentu prosvetnih radnika koja radi odlično svoj posao, ali tu zaista ima puno, puno problematičnih ljudi. Roditelji bi trebali da manje trguju sa ocenama i idu linijom manjeg otpora, kako bi prosvetari radili svoj posao.

  17. “ Џаба вам штрајк, моји синовци,
    џаба вам било добре воље,
    и погледи чврсти и лепљиви прсти,
    Влада ипак вара мало боље,
    Е, па да….“

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. septembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Vasil Hadžimanov, muzičar

Danas su jedine novine koje nepristrasno izveštavaju o stvarima u zemlji i jedini prozor u istinu.