Štrajk u školama 16. septembra: Koliko novca Vlada nudi prosvetarima i zašto oni izlaze na ulicu?

  1. Синдикати се понашају као да у школама раде само наставници и спремачице.Ниједним својим потезом нису заштитили ненаставно особље са 7.степеном стручне спреме (психолози,педагози,руководиоци рачуноводства,секретари,библиотекари).Из тог разлога људи се исписују масовно из синдиката и траже формирање Синдиката ненаставног особља.
    Свима нам је јасно да су преговарали само за себе,што се тиче спремача и домара,они ће ионако добити повећање са повећањем минималца.
    Ако рачуноводство од Нове године буде у „белом штрајку“ ни они неће добити увећану плату.Њихова прича да је обрачун централизован је чиста глупост,јер и систем ИСКРА треба неко да напуни са подацима да би се извршио обрачун.Даље,целокупна реформа што јавних финансија, што образовног система је ишла преко леђа финансија и педагошко-психолошке службе.
    И није јасно зашто штрајкују,када су добили шта су тражили.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 16. septembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Kesić, TV voditelj

Danas čitam zbog toga što imam šta da pročitam i zato što mi ne vređa inteligenciju.