Posle dva štrajka u školama, počelo anketiranje članstva o daljim koracima: Ovo su predlozi o kojima prosvetari treba da se izjasne

Ostavite komentar


  1. Četvrta opcija – prekinuti sa zavitlavanjem na temu štrajka i nastaviti sa redovnim radom. Ukoliko nema obustave rada do daljnjeg, svi zahtevi su „piši propalo“ sa ovakvim pregovaračima „na drugom kraju stola“ jer oni „plišane“ i „salonske“ forme socijalnih, ekonomskih, statusnih… protesta ne registruju. Uostalom „bacite pogled“ na štrajkove po Grčkoj ,Francuskoj, Nemačkoj, evo trenutno i u SAD po kakvim se to „mehanizmima“ odvija do ispunjenja najvećeg broja zahteva (nikada svih jer se rešenje uvek „udene“ tu negde „između dve strane“ pa nema nikakvih razloga za razočarenje). Dakle ili obustava rada do daljnjeg ili se – što narod kaže „manite ćoravih posla“.

  2. Zašto u anketi uopšte postoji opcija da se prihvati ponuda Vlade? Pa štrajk je i bio zato što to nije dolazilo u obzir!?

  3. Позовите на генерални штрајк све грађане. Свима нам је мука од ове власти. Али нема нико да нас организује.

  4. Zašto se čuje samo za reprezentativne sindikate? Gde su ostali, šta je sa belim štrajkom, zašto svi ne štrajkuju? Setite se priče Sedam priziva. Nećete, valjda, sad odustati od svojih zahteva? Znamo da mnogi od vas nisu glasali za ovu vlast ali je to nebitno jer jedete isti hleb. Ako odustanete, bićete sprdnja.

  5. Nemojte vise da lazete clanstvo.Ako se udje u zakonski strajk cas 30 minuta i da traje do ispunjenja zahteva nista se ne oduzima od plate.Ako ministarstvo oduzme 15 minuta toje protiv zakona.Moze da se tuzi i da izgubi spor da plati ogromni novac za sudske troskove.Obustava rada je protiv zakonita i ministarstvomoze da oduzma od plate dnevnice.Ili sve skole u zakonski strajk ili nijedna.Ne pravite cirkus po skolskim upravama jedna po jedna

  6. Zašto prosvetari ne traže i promenu programa i sistema obrazovanja kada toliko kritikuju program? Sve se svodi na povećanje plate opet unutar sistema koji toliko mrze i kritikuju!

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 7. oktobar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Nikolić, TV novinarka

List Danas je važniji nego ikada ranije. Kada ne bi bilo takvih novina, ne bismo ni znali kako prave novine treba da izgledaju.