Štrajk zaposlenih u JKP u Gornjem Milanovcu zbog napada na vozača cisterne sa pijaćom vodom 1Foto: Danas/A. L.

Zaposleni u Javnom komunlanom preduzeću (JKP) za vodovod i kanalizaciju u Gornjem Milanovcu prekinuli su jutros rad, kratkotrajno, u znak protesta zbog fizičkog napada na njihovog kolegu – vozača cisterne sa pijaćom vodom i otežanih uslova rada od kada je uvedena restrikcija vode.

U saopštenju zaposlenih JKP-a navodi se da je u subotu, u popodnevnim časovima, prilikom razvoza pijaće vode, vozač cisterne fizički napadnut.

Kratkotrajni štrajk zaposlenih u JKP-u podržao je menadžmenta preduzeća.

U saopštenju se dodaje da od kada je vodosnabdevanje u Gornjem Milanovcu otežano, što je uslovilo restrikcije vode, zaposleni u opštinskom sektoru vodovoda i kanalizacije trpe ogromne pritiske građana i da su zabrinuti za svoju bezbednost.

„Verbalno nasilje se ogleda u psovkama, snimanju i nazivanju pogrdnim imenima, pretnjama, kletvama. Problemi u vodosnabdevanju za sve zaposlene su dodatni problem jer se radi u vanrednim uslovima i skoro svaki dan prekovremeno, bez slobodnih dana, bez vikenda“, navodi se u saopštenju zaposlenih u JKP.

Dodaje se da na veoma visokim dnevnim temperaturama radnici JKP-a svakoga dana u proseku izvrše popravke vodovoda na sedam lokacija, popravke kanalizacije na dve lokacije i prevezu na desetine cisterni sa vodom.

„Takav rad zaslužuje minimum ljudskog ponašanja i odnosa“, navodi se u saopštenju zaposlenih u JKP u Gornjem Milanovcu.

U Gornjem Milanovcu su 7. avgusta uvedene restrikije vode, a sedam dana kasnije je proglašena vanredna situacija zbog problema sa vodosnabdevanjem.

Prema opštinskoj odluci restrikcije vode su četiri sata dnevno, po određenim grupama, ali građani navode da vodu u pojednim delovima opštine nemaju i po nekoliko dana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari