na ovogodišnjem Saboru trubača u Guči koji počinje za dve nedelje van takmičarskog programa nastupiće i 12 trubačkih orkestara iz inostranstva. Direktor Centra za kulturu u Guči Adam Tadić rekao je agenciji Beta da u Guču stižu dva orkestra iz Francuske i po jedan iz Grčke, Makedonije, Republike Srpske, Slovačke, Nemačke, Poljske, SAD, Izraela, Bugarske i Rumunije.

na ovogodišnjem Saboru trubača u Guči koji počinje za dve nedelje van takmičarskog programa nastupiće i 12 trubačkih orkestara iz inostranstva. Direktor Centra za kulturu u Guči Adam Tadić rekao je agenciji Beta da u Guču stižu dva orkestra iz Francuske i po jedan iz Grčke, Makedonije, Republike Srpske, Slovačke, Nemačke, Poljske, SAD, Izraela, Bugarske i Rumunije. On je najavio da će na Saboru, najvećoj manifestaciji izvornog narodnog stvaralaštva u Srbiji, posetioci moći da vide i kulturno-umetničke grupe iz nekoliko zemalja Evrope.
Planirani su posebni termini za nastupe kulturno-umetničkih grupa iz Poljske, Grčke, Republike Srpske, Makedonije i Crne Gore, a sve u okviru priprema za 50. sabor, 2010. godine, kada će se održati Svetsko takmičenje trubača. Na Saboru koji će se održati od 8. do 12. avgusta u Guči u takmičarskoj konkurenciji nastupiće 37 domaćih trubačkih orkestara koji će se u tri kategorije boriti za titulu Zlatna truba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari