SRCE: Vlast u Beogradu planira da i od Ade Ciganlije napravi betonsko ruglo 1Foto: EPA-EFE/KOCA SULEJMANOVIC

Beogradski odbor stranke Srbija centar (Srce) upozorio je danas da vlast u Beogradu planira da i od Ade Ciganlije napravi betonsko ruglo, sve pod plaštom „afirmacije lokacije“.

Gradski Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove objavio je rani javni uvid za potrebe izrade izmena i dopuna Plana detaljne regulacije „Ada Ciganlija“ na opštini Čukarica. Na osnovu priložene dokumentacije može se videti da je na pomenutoj lokaciji u planu gradnja poslovnog kompleksa od 152.000 kvadrata, koji će se sastojati od većeg broja objekata međusobno povezanih otvorenim i zelenim površinama, navodi Srce u saopštenju.

Kako se navodi u dokumentaciji, prostor na kojem je planirana gradnja je „nedovoljno afirmisan i neiskorišćen“, a definisani parametri ne odgovaraju potencijalu lokacije i onemogućavaju njenu rekonstrukciju.

Srce ukazuje da je investitor izgradnje kompleksa na Adi preduzeće „Planeta Sport d.o.o“, što budi sumnju da će se gradnja vršiti prema pravilima struke, tako da „afirmiše i iskoristi“ potencijal tog prostora, koji se nalazi na jednoj od najatraktivnijih lokacija u Beogradu.

Većinski vlasnik „Planete Srpota“ Borislav Stanojlović je u medijima ranije povezivan sa gradonačelnikom Aleksandrom Šapićem i vaučerima koje Gradska uprava obezbedila za kupovinu sportske opreme upravo u objektima ove kompanije, dodaje Srce u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari