Stranka Srce: Nadležni da preduzmu hitne mere za suzbijanje ambrozije 1Foto: M. Veljković

Stranka Srbija centar (Srce) pozvala je danas, s obzirom na rastući problem širenja ambrozije u Beogradu, ali i na teritoriji cele zemlje, nadležne da preduzmu hitne mere za suzbijanje tog opasnog korova, saopštila je ta partija.

Prema podacima sajta „xEco Polen“, opština Novi Beograd je trenutno područje sa najvećom koncentracijom polena ambrozije. Ambrozija je jedan od najagresivnijih korova, koji ima veoma negativan uticaj na zdravlje građana, kao i na životnu sredinu.

Polen ambrozije izaziva teške alergijske reakcije kod velikog broja ljudi, uključujući simptome poput kijanja, svraba, crvenila očiju i otežanog disanja, a kod osoba sa astmom može dovesti do ozbiljnih zdravstvenih komplikacija.

Zbog toga je SRCE pozvalo vlast da intenzivira aktivnosti na terenu, uključujući košenje, hemijske tretmane, kao i podizanje svesti građana o važnosti uklanjanja ambrozije sa privatnih i javnih površina.

Smatramo da je neophodno uložiti dodatne resurse u borbu protiv ambrozije kako bi se zaštitilo zdravlje stanovništva i očuvala životna sredina, naglašava Srce, uz poziv svim građanima da se uključe u akcije suzbijanja tog korova i tako doprinesu zajedničkom cilju – zdravijem okruženju za sve.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari