Stranka Zajedno izrazila najdublje saučešće i saosećanje: Celo društvo se mora zapitati i hitno raditi na rešenjima 1Foto: FoNet/Zajedno

Parlamentarna stranka „Zajedno“ izrazila je najdublje saučešće porodicama i prijateljima preminulih i saosećanje sa istraumiranom decom, roditeljima i osobljem osnovne šjole „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu.

„Celo društvo se mora zapitati i hitno raditi na rešenjima kako se ovakve tragedije ne bi ponavljale“, navode iz „Zajedno“.

Stranka je danas takođe saopštila da je današnja tragedija, koja se dogodila u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“, demonstrira potrebu za kontrolom i zabranom posedovanja naoružanja i držanja oružja u prostorima gde se nalaze deca.

„Užas kojem danas svedočimo na najtužniji način pokazuje sistemske ruševine u kojima je celokupno stanovništvo Srbije prisiljeno da živi“, navodi se u saopštenju.

U osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ na Vračaru jutros oko 8 časova došlo je do pucnjave, kada je jedan od učenika ispalio više hitaca na đake i obezbeđenje. Kako je potvrđeno iz MUP-a, osmoro dece je ubijeno, kao i jedan radnik obezbeđenja.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari