Strašne scene u Grockoj: Oko 50 pasa je na imanju, volonteri pokušavaju da ih spasu, mole za pomoć građana

Ostavite komentar


  1. Molim, molim i po sto puta MOLIM državu da se najzad reši status- život- opstanak svih ugroženih životinja, a naročito pasa u našoj zemlji. Nedavno su, monstruoznim i morbidnim delanjem, u azilu u Velikom gradištu, ostavljeni da crknu u najgorim mukama, bez vode, hrane, zabravljeni, po najvećoj vrućini psi kojima je taj Azil bio dom a vlasnica garantovala i dobijala i donacije za njihov život i bezbednost. Stotine takozvanih i pravih azila postoji i niče po Srbiji, a inspekcija?… mora ispitati koliko njih i koji su u sivoj zoni, kako rade i čime se, u stvari, bave. Odakle navire i izvire toliki broj napuštenih, ničijih pasa i ko kontroliše uslove u azilima? Na svakom koraku su ničiji psi, bačeni, ostavljeni…kao da smo u najnecivilizanijoj i najnekulturnijoj državi u kojoj ne postoji ni civilizacija ni kultura brige i odgovornosti. Ako smo već takvi, država je ta koja mora da preuzme rešavanje ovog jednog od bazičnih ogledala naše realnosti. Molim ponovo.

  2. Ako je već takva situacija,a nema se pomoći,kucad pustititi i ona će se sama snaći u prirodi za hranu,kao sto je bivalo vekovima. Očigledno sad je najunosniji biznis varati državu sa azilima za kucad.

  3. Mogu da ih ostave u azilu u Smederevu. Čujem da u njemu više nema pasa lutalica a nisam čuo da je bilo udomljenja, što znači da su ili ubijeni ili pušteni negde.

  4. Kod autobuske stanice Pošte..nepoznata žena iz Grocke ..videli da je ušla u 302 bus Grocka sa kerom..neuredna zapuštena. hrani ih sa kuselim kupusom i hlebom.. širi zarazu.. niko od nadležnih ništa ne preduzima .. pa nije ni čudo što se ovakvo stanje dešeca

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 12. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ana Ćurčin, muzičarka

Danas predstavlja pokušaj objektivnosti i relavantnosti prema nekakvoj istini koja bi trebalo da bude jedna vodilja kada je žurnalistika u pitanju.