Povodom sednice Gradskog veća Požarevca, konferenciju za medije održao je predsednik ovog izvršnog organa, gradonačelnik Miodrag Milosavljević koji je tom prilikom istakao: – Ono što bih izdvojio kao najinteresantnije za vaše medijske kuće kao i za naše građane jeste što smo doneli odluku o pokretanju javne rasprave o dva strateška dokumenta: strategiji razvoja sporta i akcionom planu razvoja ove oblasti u gradu Požarevcu do 2012. godine.

Mi smo razmotrili ova dokumenta ne želeći da donosimo konačne odluke i damo predlog Skupštini grada već smo odlučili da građani Požarevca mogu uzeti aktivno učešće i dati svoje predloge, mišljenja i sugestije. Uključiće se, takođe, nevladine organizacije, političke stranke iz vladajuće koalicije i opozicione partije a sve će biti praćeno u sredstvima javnog informisanja. Zato pozivam sve zainteresovane da se već sada aktivno uključe u ovu javnu raspravu kao bi iznedrili dokumenta koja će moći strateški da opredele kako ćemo narednih godina tretirati sport kao jednu od značajnih grana ukupnog razvoja jednog grada pošto presudno utiče na pojedina najvažnija opredeljenja mladih ljudi.

Ono što bih, takođe, izdvojio jeste da ćemo konačno i mi, kao najrazvijeniji gradovi u Srbiji, imati bežični internet. Opredelili smo se za Gradski park i Sunčani park koga će svi moći da koriste bez ikakve naknade i planirali sredstva od oko 400 hiljada dinara za realizaciju ovog najsavremenijeg načina komunikacije.

Kao i svake godine, Agrarni fond se opredelio da uputi najbolje poljoprivredne proizvođače na sajam poljoprivrede. Ovom prilikom oni idu u Solun gde će boraviti šezdesetak najboljih stočara koji će se upoznati sa najnovijim dostignućima u oblasti poljoprivredne proizvodnje kojom se bave.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari