Arsenije Todorović, član pirotskog Streljačkog kluba Milorad MančićLukanjac proglašen je za sportistu Pirotskog okruga za 2008. godinu na svečanosti u Klubu Vojske u Pirotu. Todorovićje član juniorske ekipe Lukanjca, prvaka Srbije. Ima tri srebrne medalje, jednu u Kupu Srbije, u finalu Kupa Srbije i na državnom prvenstvu Srbije u malokalibarskoj pušci.

– Iza ovog mog uspeha stoji moj klub, kao i moja porodica i opština Pirot koja mi je obezbedila pušku za nastup, kao i moja Tehnička škola u kojoj imaju razumevanje za moja česta odsustvovanja – kaže Todorović.

U akciji izbora za najbolje sportiste Pirotskog okruga učestvovalo je oko 1.000 sportista iz 30 klubova iz Pirota, Babušnice, Bele Palanke i Dimitrovgrada.

Za ekipu godine proglašen je Ženski rukometni klub Pirot, trener godine je Dragan Radulovićiz Streljačkog kluba Milorad MančićLukanjac u Pirotu.

Proglašeni su i najbolji sportski radnici iz sve četiri opštine, a profesoru Osnovne škole Hristo Botev u Dimitrovgradu Dimitru Đurovu pripalo je Specijalno priznanje za rad sa decom.

Dodeljena su i specijalna priznanja za razvoj sporta predsednicima opština Pirot, Bela Palanka, Dimitrovgrad i Babušnica. Direktoru Sportskog centra Pirot Nenadu Đorđeviću pripala je godišnja nagrada za razvoj sporta. Specijalno priznanje pripalo je i članu pirotskog Smučarskog kluba Midžo Savi Minčiču. Sportista godine sa posebnim potrebama je Slobodan Panajotovićiz SK Mladost, a profesor Milan Marinković, takođe iz ovog kluba, trener je godine. Najbolja ekipa Okruga u pionirskoj konkurenciji je ekipa KF Radnički iz Pirota i juniorska ekipa Streljačkog kluba Milorad MančićLukanjac. Specijalno priznanje u pionirskoj konkurenciji pripalo je Košarkaškom klubu Gimnazijalac iz Pirota.

Dodeljena su i priznanja najboljim pionirima i pionirkama od 12 do 16 godina, najboljim radnicima sportistima u Radničkim sportskim igrama i najboljim sportistima Korporacije Tigar.

Akciju za izbor najboljih sportista Pirotskog okruga organizovala je privatna radio stanica Radio sport plus iz Pirota, pod pokroviteljstvom Pirotskog okruga i opština Pirot, Bela Palanka, Dimitrovgrad i Babušnica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari