Strože kazne nisu smanjile kriminal u Srbiji

Zatvori puni dece koja su pogrešila, kaže vršilac funkcije predsednika Vrhovnog kasacionog suda

Ostavite komentar


  1. Nekada je najstroža kazna bila 20 godina robije, pa je kriminala bilo upola manje nego danas. Mogli bi u pravosudju da stave prst na čelo i razmisle zašto. Ako imaju sa čim da razmisle.

  2. Uh sta bih sve imala da napisem na ovu temu!! Dete delikvent moze zbog prodaje jednog dzointa dobiti do 3 godine zatvora, a vozac u alkoholisanom stanju koji na pesackom prelazu usmrti osobu dobije 6 meseci uslovne kazne ili eventualno kucnog pritvora!!!!??? Nereseni slucajevi ne zavise ni od starosti ni od pola sudija….ne shvatam tu klasifikaciju?! Smanjenje kriminala mora se resiti strogim kaznama,to nije nesto od cega treba odustati,vec ih primenjivati na sve racionalno! To je nas problem! Sistem pravosudja ima nebulozne sankcije za ozbiljne zlocine i opet stroge kazne za smesna prestupnistva! Kada se to bude korigovalo,kriminal ce se smanjiti a zatvori nece biti popunjeni decom vec realnim zlocincima!

  3. Kriminala je uvek bilo i biće,ali se velike akcije sprovode i vide se rezultati!

  4. Mora da se nađe adekvatan način kako bi se pomerili s mrtve tačke kada je ovaj važan aspekt u pitanju.

Ostavite komentar


Društvo

Otvoren konkurs za rad u BIA, ovo su uslovi 8

Otvoren konkurs za rad u BIA, ovo su uslovi

Među uslovima za rad u Bezbednosno-informativnoj agenciji (BIA), navedenim u konkursu za zaposlenje, istaknuto je da bi kandidat trebalo da bude "mlađi od 30 godina ili stariji od 30 godina" i da ima najmanje tri godine radnog staža u struci.

Naslovna strana

Naslovna strana za 21. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Vasil Hadžimanov, muzičar

Danas su jedine novine koje nepristrasno izveštavaju o stvarima u zemlji i jedini prozor u istinu.