Sporazum o saradnji između Univerziteta u Novom Sadu i novosadskih kompanija u vezi s realizacijom univerzitetskog programa profesionalne prakse studenata u 2015/16. godini potpisali su v. d. rektora Univerziteta prof. dr Radovan Pejanović i predstavnici kompanija: „Univerexport“, „Stylos doo“ i „AMB grafike“ i „Vojvođanske banke“.


Grad Novi Sad je inicijator i predlagač ideje da se Program sprovede u organizacijama čiji su predstavnici članovi Privrednog saveta Novog Sada, savetodavnog tela gradonačelnika. Ovom saradnjom omogućiće se obavljanje prve stručne prakse za preko 40 studenata različitih profila Univerziteta u Novom Sadu.

– Vođeni dobrom dosadašnjom saradnjom sa Univerzitetom u Novom Sadu došli smo na ideju da se pored mera koje sprovodimo u okviru Akcionog plana zapošljavanja, program profesionalne prakse studenata primeni i na preduzeća koji su članovi Privrednog saveta grada. Pre dve godine smo krenuli u realizaciju mere da se studentima završnih godina Univerziteta pruži prilika da steknu iskustvo u javnim i javno-komunalnim preduzećima grada, a od prošle godine i u gradskim upravama, organizacijama i ustanovama čiji je osnivač Grad Novi Sad. Moram da istaknem da je prošlo veoma malo vremena od ideje do današnje realizacije ovog sporazuma i drago mi je što su se predstavnici novosadskih kompanija odazvali i pokazali visok stepen društvene odgovornosti, a nadam se da će i ostali članovi Privrednog saveta grada taj primer slediti. Ovim sporazumom dobijaju svi, s jedne strane studenti koji će steći prva radna iskustva, ali i kompanije koje će imati priliku da kroz društvenu odgovornost pruže podršku mladima sa novim i svežim idejama – rekao je član Gradskog veća Goran Sečujski.

Osnovni cilj saradnje između Univerziteta i ovih preduzeća u sprovođenju Programa jeste da se što većem broju studenata završnih godina fakulteta Univerziteta u Novom Sadu omogući sticanje praktičnih znanja, veština i potrebnog iskustva za obavljanje poslova u struci za koju završavaju školovanje, kao i osposobljavanje za praktičnu primenu stečenih teorijskih znanja u realnom radnom okruženju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari