Stručni skup za urednike i novinare verskih medija na kragujevačkoj Bogosloviji 1Foto: Z. S. M.

Radio Zlatousti Srpske pravoslavne eparhije šumadijske i ove godine organizuje stručan skup za urednike i novinare verskih medija. Tema skupa je „Sticanje i razvoj znanja o analitičkim alatima za prepoznavanje lažnih vesti i eliminisanje etničkih i verskih predrasuda u verskim medijima”.

Skup se održava sutra u kragujevačkoj Bogosloviji „Sveti Jovan Zlatousti” u naselju Aerodrom.

Na skupu će govoriti Stefan Janjić, asistent na Odseku za medije Univerzieta u Novom Sadu, čija je tema „Lažne vesti i izveštavanje o drugom”, kao i direktor Medija centra islamske zajednice i urednik Glasa Islama Salahudin Fetić i glavni i odgovorni urednik lista „Blagovest” Beogradske nadbiskupije koji će govoriti o iskustvima svojih zajednica sa medijskim izveštavanjem.

Prethodnih godina Radio Zlatousti je organizovao naučne skupove na teme o participaciji vjerskih medija u ostvarivanju javnog interesa u informisanju, verskim temana na društvenim mrežama, upravljanju negativnim stereotipima u verskim medijima.

Naučni skup Radija Zlatousti je sufinansiran sredstvima Ministarstva kulture i informisanja kao vid profesionalnog usavršavanja.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari