Stručnjaci: 2060. biće 21 odsto manje stanovnika u Srbiji nego 2015.

Ostavite komentar


  1. Savetiujem premijerki Brnabic da otpusti resornu ministarku bez portfelja Dukic Dejanovic jer ona ionako obavlja 3 posla odjednom tj. pored ovoga je i profesorka na Medicinskom fakultetu u Kragujevcu i direktorka Ustanove Laza Lazarevic! Nece niti ona a niti Srbija osetiti jer ocigledno je da prima dzabe platu. Rezlultat joj je nistavan!

    1. A mogu obe i da ostanu u drugom stanju (nekoliko puta), sto bi takodje resilo problem.

  2. Nisam strucnjak za populacionu statistiku ipak osecam potrebu da prokomentarisem clanak. Naime, smatram ovu procenu ultra nerealnom tj. smesnom. Gledajuci razliku izmedju popisa 2001. godine i 2011. godine, izgubili smo 4,16% stanovnistva. Samo prostim racunom do 2061 trebalo bi da bude oko 25% ljudi manje, na stranu matematicka greska sto nisam uzimao procentni racun. A da ne govorimo sto su se trendovi od 2011. godine ostro pogorsali i da na popisu 2021. treba ocekivati pad od najmanje 5% stanovnistva. Dobra vest za partije na vlasti je da ce jos malo pa trecina stanovnistva biti penzioneri. Losa vest je sto nece imati ko da isplacuje penziju…

  3. Možda će 2060. godine biti manje 25% Srba, ali će za 40 godina sigurno ovu lepu zemlju, koja spada u 15% najplodnijeg zemljišta ove planete, naseliti neki drugi narodi.

Ostavite komentar


Društvo

Sofronijeviću ukinut pritvor 10

Sofronijeviću ukinut pritvor

Srećko Sofronijević iz Zvečana, koji je uhapšen sredinom aprila na prelazu Brnjak kada je sa porodicom krenuo u pravcu centralne Srbije, pušten je da se brani sa slobode, potvrdio je danas za Kosovo onlajn njegov advokat Nebojša Vlajić.

Naslovna strana

Naslovna strana za 25. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milena Minja Bogavac, dramaturškinja

Svojevremeno čitala sam sve dnevne novine u nadi da ću tako biti najobjektivnije informisana. Od 2013. godine do danas čitam isključivo Danas.