Stručnjaci zaobiđeni u odlučivanju o gondoli na Kalemegdanu

Ministarstvo kulture pokrenulo vanrednu kontrolu Republičkog zavoda za zaštitu spomenika kulture

Ostavite komentar


  1. Kako do sada niste shvatili, stručnjaci su neprijatelji u ovoj državi. Svako ko poseduje intelekt, znanje, iskustvo i integritet nije podoban ovoj vlasti.

  2. Potrebno je objaviti ime i orezime tog „stručnjaka“ koji je potpisao bez konsultacija. Tako ćemo znati s kim, u ovom poslu, šuruju vesić, vučić i ostatak sns bande. Potrebno je ispitati imovinsko stanje tog čoveka kako bilo utvrđeno da li je podmićen, ili je na drugi način a po osnovu potpisivanja tog dokumenta ostvario protivpravnu imovinsku korist.
    Na kraju tog lanca potebno je, naravno, ispitati imovinsko stanje i vučićevo i vesićevo, i članova njihovih porodica, i ostatka sns bande, i ne samo u ovom „poslu“ koji je tek počet na crno, već i u brojnim drugim njihovim završenim privatnim poslovima u kojima su već otuđili ili zloupotrebili državnu imovinu.

  3. To je bilo jasno svakom normalno mislećem čoveku u ovoj zemlji. Pojedinci u republičkoj i gradskoj vlasti rade šta im preko noći padne na pamet, a ostvaruju zamisli ili pretnjama ili podmićivanjem. Zato je potrebano da stručnjaci iz ovih i drugih oblasti dignu svoj glas i budu mnogo aktivniji.

  4. Kriminal na drzavnom nivou. Sta se drugo moze ocekivati od nazadnjaka.

  5. Ako je tim Zlatoustog tako odlucio….sta ima neki strucnjaci da se pitaju?

  6. Da li ce se postavljati pitanje odgovorn osti i cije odgovornoswti zbog takvih postupaka i stete koja je do sada ucinjena. A o vremenu i energiji koja je potrosena na rasprave o ovome da i ne govorimo.

  7. Pa imalo bi tu jos tako „naprednih“ ideja. Recimo da se na vrh Kalemegdana podigne nekoliko hotela (obavezno jedan vucicu, jedan vesicu,…) pa da se dovede i vodeni tobogan, pa poletno-sletna staza za helikoptere (za urgentbe situacije),…

  8. Pa imalo bi tu jos tako „naprednih“ ideja. Recimo da se na vrh Kalemegdana podigne nekoliko hotela (obavezno jedan vucicu, jedan vesicu,…) pa da se dovede i vodeni tobogan, pa poletno-sletna staza za helikoptere (za urgentne situacije),…

Ostavite komentar


Društvo

Zašto su baš Ćuprija i Smederevska Palanka najtopliji gradovi i da li ćemo ovog leta prevazići rekord u temperaturi iz 2007. godine? 9

Zašto su baš Ćuprija i Smederevska Palanka najtopliji gradovi i da li ćemo ovog leta prevazići rekord u temperaturi iz 2007. godine?

Najtopliji grad u Srbiji i danas je bila Ćuprija, gde je u 15 časova temperatura vazduha bila čak 41 stepen Celzijusov, dok je 40 stepeni izmereno u Smederevskoj Palanci, a po 39 stepena bilo je u više od deset gradova širom zemlje. Mnogi se pitaju zašto su baš ova dva grada iz dana u dan najtoplija, a klimatolog Vladimir Đurđević objašnjava za Danas zašto je to tako.

Naslovna strana

Naslovna strana za 17. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Kesić, TV voditelj

Danas čitam zbog toga što imam šta da pročitam i zato što mi ne vređa inteligenciju.