"Kosovski institut za sudsku medicinu da utvrdi da li je Hajrizi ubijen ili je izvršio samoubistvo": Stručnjak za bezbednost o likvidaciji ubice policajca 1Foto: FoNet/MUP Srbije

Stručnjak za bezbednost Avni Isljami istakao je da Priština treba da sprovede sopstvenu istragu o smrti Fatona Hajrizija, kao i da je samo pitanje vremena kada će telo ubijenog biti poslato na Kosovo.

Kako navodi, postoje osnove za sumnju da je Hajrizi izvršio samoubistvo i da je neophodno veštačenje kosovskog Instituta za sudsku medicinu.

„Sumnja se da li je ubijen ili izvršio samoubistvo, jer na to ukazuju njegove izjave prikazane na TikToku da neće pasti u ruke državnih organa. Dobro je da po povratku tela Sudska medicina Kosova još jednom uradi veštačenje, gde dobijamo konkretniji odgovor. Procedura obdukcije neće dugo trajati“, istakao je Isljami za Dukađini, prenosi Kosovo online.

Isljami je naveo i da nije neophodno da se u slučaj Fatona Hajrizija umeša međunarodna zajednica. Prema njegovim rečima vlasti u Srbiji to žele kako bi izjednačile taj slučaj sa događajima u Banjskoj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari