Projekat pod nazivom „Stručnost u službi humanosti“ realizuje se u inđijskoj Tehničkoj školi „Mihajlo Pupin“. Oko 50 učenika na početku ove školske godine uključeno je u realizaciju pomenutog projekta tako što deo praktične nastave vezan za popravku aparata za domaćinstvo, održavanje elektroinstalacija i vršenje zanatskih usluga realizuju u staračkim domaćinstvima i domaćinstvima invalidnih lica na području ove opštine.

Projekat pod nazivom „Stručnost u službi humanosti“ realizuje se u inđijskoj Tehničkoj školi „Mihajlo Pupin“. Oko 50 učenika na početku ove školske godine uključeno je u realizaciju pomenutog projekta tako što deo praktične nastave vezan za popravku aparata za domaćinstvo, održavanje elektroinstalacija i vršenje zanatskih usluga realizuju u staračkim domaćinstvima i domaćinstvima invalidnih lica na području ove opštine. Kažu, do sada su imali 25 intervencija. Najpre na teren izađe neko od nastavnika praktične nastave Milenko Sofilj, Dušan Lemajić ili Drago Vuinović, snimi stanje, kupi potreban deo ako je reč o aparatu za domaćinstvo i onda učenici vrše zamenu i otklanjaju kvar.
Projekat pomoći starim i nemoćnim licima, koji će se realizovati u naredne dve godine, finansijski su podržali Opština Inđija i Tehnička škola „Mihajlo Pupin“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari