Puštena je u rad rekonstruisana trafo-stanica koja napaja gotovo polovinu potrošača u Petrovcu. Vrednost investicije je 44 miliona dinara. U sklopu centralne proslave Dana opštine Petrovac na Mlavi, u prisustvu velikog broja gostiju, direktor ED „Elektromorava“ Požarevac i predsednik SO Petrovac Duško Nedinić svečano su pustili u rad rekonstruisanu trafo-stanicu 35/10 kV „Petrovac 1“.

Ova trafo-stanica je vitalna za pouzdano snabdevanje kupaca budući da ona napaja gotovo polovinu potrošača u Petrovcu.

Potreba za rekonstrukciom ove trafo-stanice proizašla je iz neophodnosti da se reše problemi nastali njenom pedesetogodišnjom upotrebom, obzirom da je eksploatacioni vek ovakvog objekta između 35 i 40 godina. Havarijska stanja na objektu postala su učestala, a troškovi održavanja sve veći, tako da je bilo neophodno investirati kako bi se ova neodrživa situacija razrešila i trafo-stanica dovela u optimalno stanje.

-Pouzdano snabdevanje električnom energijom kupaca naš je prioritet, a rekonstrukcija transformatorske stanice 35/10 kV „Petrovac 1“ omogućava nam baš to, a i mnogo više, rekao je dr Dejan Savić, direktor „Elektromorave“ Požarevac i dodao: -Na ovaj način doprinosimo poboljšanju kvaliteta života naših kupaca, i direktno i indirektno, stvaramo uslove koji će privući nove investitore i omogućiti im uspešan rad“. Radovi su podrazumevali zamenu stare i ugradnju potpuno nove opreme, savremenog koncepta zaštite, nadzora i upravljanja, kao i rekonstrukciju građevinskog dela uz njegovo proširenje. Kompletna energetska oprema je promenjena i time ova transformatorska stanica postaje jedna od najsavremenijih na teritoriji koju pokriva privredno društvo za distribuciju električne energije „Centar“. Rekonstrukcijom ovakav objekat dobija novi život i mogućnost novih 35-40 godina eksploatacije. Postojeći kupci će dobiti kvalitetnije i pouzdanije napajanje, a biće obezbeđeno i napajanje novih kupaca što će doprineti bržem razvoju opštine Petrovac na Mlavi.

Izvođač radova je firma „Telegrup“ Beograd, koja je posao dobila kao najpovoljniji ponuđač u procesu javne nabavke i završila ga u ugovorenom roku. Ovaj projekat predstavlja najveću investiciju PD „Centar“ na teritoriji koji pokriva „Elektromorava“ Požarevac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari