Strukovno udruženje policije: MUP da preduzme korake kako bi se smanjilo stradanje policajaca 1Foto: Danas

Strukovno udruženje policije „Dr Rudolf Arčibald Rajs“ u svom saopštenju izrazilo je duboko saučešće porodici stradalog policijskog službenika N. K, kao i želju za brzim oporavkom povređenog V. I.

„Ovaj tragični događaj u Loznici, kao i prethodni incident u kojem su mete bili naše kolege, ukazuje na alarmantnu situaciju u kojoj se nalaze policijski službenici u našoj zemlji. Nasilje nad policijom je nedopustivo i zahteva hitnu reakciju svih nadležnih organa. Naša profesija je već dovoljno izazovna, a rizik od nasilja je dodatno povećan“, navodi se u saopštenju.

S obzirom na to da se ovakvi incidenti dešavaju u kratkom vremenskom periodu, apeluju na Ministarstvo unutrašnjih poslova i Vladu da zajednički rade na jačanju bezbednosti i zaštiti onih koji svakodnevno rizikuju svoje živote kako bi očuvali red i mir.

„Pozivamo na povećanje bezbednosti policijskih službenika tokom obavljanja njihovih dužnosti, kao i na implementaciju strategija koje će osigurati adekvatnu podršku i zaštitu u radu. Država i ministar Dačić ne mogu biti pasivni posmatrači već moraju da preduzmu odlučne korake kako bi se sprečilo dalje stradanje naših policajaca. Bezbednost naših službenika mora biti prioritet, a svaki napad na njih je napad na celokupno društvo“, piše u saopštenju.

Ističu da svi zajedno moramo raditi na izgradnji bezbednijeg okruženja za sve a posebno za one koji svakodnevno rizikuju svoje živote za zaštitu građana, očekuju brzu i odlučnu akciju kako bi osigurali da ovakvi incidenti ne postanu nova norma.

Podsećamo, Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je noćas u Loznici ubijen jedan policijski službenik, dok je drugi teško ranjen. Jake policijske snage intenzivno tragaju za napadačem.

Dačić je nakon toga izjavio da je u pitanju teroristički napad.

Posebne vesti o slučaju ubistva policajca u Loznici:

Dačić za RTS: Reč je o terorističkom napadu koji dolazi sa KiM od strane albanskih struktura

Zdravstveni centar Loznica: Ranjeni policajac trenutno u stabilnom stanju

Za osumnjičenim za ubistvo policajca traga se i u Republici Srpskoj

Mediji: Begunac Faton Hajrizi brat osumnjičenog za ubistvo srpskog policajca, zajedno bili u kolima, sa bratovog telefona se uključio u emisiju

Ubistvo u Loznici preuzelo VJT u Šapcu: Uhapšen vozač automobila iz kog je pucano, za napadačem se traga

Gradonačelnik Loznice: Napad na policiju je napad na državu

Kurti: Nema informacija o ubistvu policajca u Srbiji

Vučić uputio saučešća porodici i kolegama ubijenog policajca Nikole Krsmanovića

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari