Studenti FPN najavili blokadu ukoliko Orlović bude dekan, dali rok tri dana 1Foto: (1) Screenshot Facebook/Fakultet političkih nauka - Univerzitet u Beogradu; (2) Ivan Dinić/Nova S

Nekoliko desetina studenata Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Beoghradu okupilo se danas u zgradi tog fakulteta u znak protesta zbog mogućeg izbora profesora Slaviše Orlovića za dekana, iako u prvom krugu glasanja on nije dobio dovoljan broj glasova.

Studentnkinja FPN Emilija Milenković je rekla za agenciju Beta da su studenti Savetu FPN dali rok od tri dana, i ukoliko odluka o izboru profesora Orlovića za dekana FPN bude i zvanično potvrđena, najavili su blokadu celog fakulteta.

„Nakon završetka sednice Saveta, članovi Saveta nisu hteli da kažu studentima zvaničnu odluku. Jedna članica Saveta rekla je da je ipak Slaviša Orlović izglasan za dekana i ta odluka je protivpravna s obzirom na to da je prekršen statut fakulteta. Studenti će, ukoliko se ova odluka potvrdi, stupati u blokadu celog fakulteta. Pozivamo naučno nastavni kadar da nam se pridruži u ovoj blokadi“, rekla je Milenković.

Dodala je da im je dosadašnji dekan FPN Dragan Simić ranije danas rekao da Orlović ne može postati dekan i da studenti veruju Simiću, a ne Savetu koji krši procedure.

„Ne želimo dekana za koga postoje svedočenja da je seksualno zlostavljao studentkinje“, rekla je Milenković za agenciju Beta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari