Studenti na stručnoj praksi u Gradskoj upravi Kragujevca 1Foto: Grad Kragujevac

Program stručne prakse u gradskim upravama se prvi put ove godine organizuje na inicijativu Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave. Grad Kragujevac i Univerzitet u Kragujevcu su potpisnici Sporazuma o podršci javne uprave visokoškolskim ustanovama u procesu obrazovanja.

Za studente koji će stručnu praksu pohađati u kragujevačkim gradskim upravama u okviru programa pružanja podrške javne uprave visokoškolskim ustanovama u procesu obrazovanja Stefan Jovetić, pomoćnik gradonačelnika za omladinu i saradnju sa Univerzitetom organizovao je juče prijem u Skupštini grada.

Prijemu je prisustvovao i prof. dr Vladimir Ranković, prorektor za nastavu i studentska pitanja Univerziteta u Kragujevcu.

Prema rečima Stefana Jovanovića, pomoćnika gradonačelnika za omladinu i saradnju sa Univerzitetom, sa fakulteta Univerziteta u Kragujevcu prijavilo se 45 studenata, od kojih će 36 pohađati stručnu praksu u februaru i imaće ukupno 80 časova. Devet studenata Ekonomskog fakulteta će pohađati stručnu praksu tokom maja meseca tekuće godine.

– Osnovni cilj pohađanja stručne prakse je da studenti svoja teorijska znanja nadograde praktičnim iskustvima i znanjima, što će im sasvim sigurno pomoći pri prvom zaposlenju. Ovaj program će se nastaviti i u narednim godinama, jer je svrsishodan i značajan za studente, istakao je Jovanović.

Prof. dr Ranković je kazao da je veoma zadovoljan odzivom studenata i dodao da je kragujevački Univerzitet u prethodnom periodu posetilo nekoliko delegacija inostranih kompanija sa ciljem da utvrde koji su naši kapaciteti u produkciji kadrova.

– Zajedničko za sve delegacije je da su bile zainteresovane za praktična znanja studenata, što nam jasno govori o značaju stručne prakse. Stručna praksa koja počinje u utorak realizuje se na osnovu Sporazuma između državnih i drugih organa, lokalnih samouprava i univerziteta u Srbiji, istakao je on.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari