Akademija umetnosti u Novom Sadu organizuje ovog vikenda treće izdanje Studentskog art festivala umetničkih škola i akademija Starfest.


Ovogodišnji festival se bavi vizuelnom umetnošću u disciplinama video, performans, instalacija, digitalna fotografija na temu „Izlaz – Tranzicija u umetnosti“. Radovi studenata će biti prikazani na centralnoj izložbi Festivala u Multimedijalnom centru Akademije umetnosti, a program će obuhvatati i prezentacije škola, razgovore i berze razmene informacija.

Žiri Festivala dodeljuje 3 nagrade za najbolje studentske radove, a nagrada je samostalna izložba u Novom Sadu u okviru narednog Festivala.

Na ovogodišnjem Festivalu učestvuju profesori i studenti Akademije likovnih umetnosti u Beču (Austrija), Akademije umetnosti u Banskoj Bistrici (Slovačka), Umjetničke akademije u Osijeku (Hrvatska), Fakulteta likovnih umjetnosti u Cetinju (Crna Gora), Fakulteta umetnosti u Prištini (izmešten u Zvečanu), Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu, Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu i Akademije umetnosti u Novom Sadu. Učesnici nagrađeni na prošlogodišnjem festivalu Ana Tagalu, studentkinja Lajka akademije kreativne fotografije u Atini i Nemanja Lađić, student Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu, izložiće svoje radove na samostalnim izložbama u galeriji Foto kino i video saveza Vojvodine i galerijskom prostoru NS Centra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari