ODBLOKIRAN FILOZOFSKI FAKULTET U NOVOM SADUfoto BETAPHOTO/DRAGAN GOJIĆ

Studenti iz organizacije STAV (Studenti protiv autoritarne vlasti) proveli su i sedmu noć u zgradi Rektorata Novosadskog univerziteta zahtevajući da se omoguće fer i slobodni izbori za Studentski parlament Filozofskog fakulteta.

Oni su najavili da će u okviru „Rektorat festa“ koji organizuju večeras prikazivati filmove, i pozvali klege i građane da im se pridruže u zgradi Rektorata.

Studenti su sinoć u holu Rektorata organizovali izložbu šaljivih internetskih „mimova“, kojima se kritikuju pre svega rektor Dejan Madić i predsednica Studentskog parlamenta Ivana Macak.

Izložbom su, kako su naveli, otvorili „Rektorat fest“ a najavili su da će sutra u zgardi Rektorata organizovati „Rektorat kviz“.

„Vrata Rektorata će biti zatvorena sve dok se ne ispune naši zahtevi, a do tada se treba zabaviti“, naveli su iz organizacije STAV.

Oni su dodali da i dalje očekuju početak pregovora sa Ivanom Macak o promeni pravilnika za izbore za Studentski parlament, kako bi i druge liste mogle da se kandiduju, a ne da monopol ima samo lista Saveza studenata.

Naveli su da očekuju da tim pregovorima prisustvuje i rektor Madić.

Moto njihovog protesta je „Jedna lista nije izbor“.

Studenti su na zgradu Rektorata okačili i velike transparente na kojima je crnim slovima na belom platnu ispisano „Dejan Madić SNS rektor“ i „Ivana Macak, spavaš li mirno“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari