Četrdeset studenata Pravnog, Ekonomskog, Elektronskog i Mašinskog fakulteta u Nišu dobilo je stipendije od po 2.000 evra, na ceremoniji u Rektoratu niškog Univerziteta.

Stipendije su deo Programa za partnerstvo i razvoj obrazovanja zajednice, koji je osmislila organizacija Hiljadu mladih lidera, a finansijski podržao DIN Filip Moris. Direktor organizacije Hiljadu mladih lidera Srećko Šekeljić, gradonačelnik Niša Miloš Simonović, rektor NU Radoslav Bubanj i direktor DIN Filip Moris Skip Bornihiter naglasili da je cilj stipendija da kvalitetni mladi ljudi ostanu u Srbiji i postanu lideri koji će je sutra voditi.

Stipendije služe za usavršavanje studenata u zemlji i inostranstvu, posle kojeg su obavezni da se vrate u matične gradove i pomognu njihovom razvoju.

Na konkurs se prijavilo 138 kandidata. Kriterijum za izbor najboljih nije bio samo prosek studiranja, veći aktivno učešće u različitim projektima od koristi za lokalnu zajednicu, znanje engleskog jezika i rezultati na testovima inteligencije i opšte informisanosti. Uz finansijsku podršku DIN Filip Moris, ovakve stipendije dodeljuju se od 2004. godine i do sada ih je dobilo 186 studenata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari