Studentkinje Ekonomskog fakulteta prve na svetu na takmičenju Cambridge Global Case Competition 1Foto: Ekonomski fakultet

Studentkinje Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Beogradu Nina Bjeljac, Katarina Mitić, Iva Eremić i Katarina Demijanenko pobedile su na takmičenju koje je organizovala organizacija studenata Univerziteta u Kembridžu „Cambridge Consulting Network“, sa ograncima u Londonu, Hongkongu i Tajlandu.

One su zauzele prvo mesto među više od 60 internacionalnih timova na takmičenju „Cambridge Global Case Competition“, saopštio je Ekonomski fakultet.

Takmičenje je održano u dva dela. U prvoj rundi imale su manje od 72 sata da reše zadatu studiju slučaja, gde su ušle u finale kao jedan od top šest timova, što im je obezbedilo prolazak u finale.

U finalnoj rundi, pobedu su odnele novom studijom slučaja, za koju se tražilo rešenje koje je uključivalo i video od pet minuta.

Finalno rešenje ocenjivali su stručnjaci iz kompanije IBM i nagradili tim Ekonomskog fakulteta prvim mestom sa 96,5 poena i pobedom na celokupnom takmičenju.

Prvi zadatak je zahtevao da se postave u ulogu konsultanta i da savetuju kompaniju koja ima svoju platformu za povezivanje psihoterapeuta sa klijentima, da li da se proširi na tržište Velike Britanije i na koji način.

Istraživanje tržišta je pokazalo prezasićenost i preporuka je bila da se proširi na kinesko tržište.

Finalni zadatak bila je akvizicija. Imale su zadatak da kao kompanija koja posluje na tržištu pametnih satova kupe drugu kompaniju, koja se bavi analitikom.

Na osnovu analize došle su do zaključka da nakon akvizicije kompanija proširi svoj biznis pružajući usluge monitoringa vitalnih funkcija preko satova u bolnicama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari