Subotica: Akcija sadnje drvoreda u subotu 1Priprema terena za sadnju drvoreda, foto: Fejsbuk stranica "Zelena oaza Subotica"

Udruženje građana “Zelena oaza Subotica” organizuje u subotu, 19. marta, prvu ovogodišnju akciju sadnje drvoreda na deonoci puta prema Starom Žedniku, odnosno od izlaza iz grada do kružnog toka na ipsilon kraku.

Građani koji žele da se odazovu na akciju okupljaće se, od 10.30 do 11 časova, kod kružnog toka na ipsilon kraku, odakle će se i krenuti u podizanje drvoreda prema gradu.

Plan je da se u toku akcije zasadi oko 500 sadnica gelegunje, a dužina kompletne deonice je oko 2,5 kilometra.

Kako su naveli iz udruženja, ovo je nastavak akcije od jesenas, kada su zajedno sa organizacijom “IT Subotica 2030” i drugim subotičkim kompanijama sadili i ozelenjavali putne pojaseve duž Segedinskog i Beogradskog puta.

Do sada su urađeni pripremi radovi na terenu, kao što je košenje putnog pojasa i bušenje rupa za sadnju, u saradnji sa kompanijom “Vojput” i JP “Putevi Srbije”, a podršku je pružilo i JP za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje, čiji su geometri markirali putni pojas.

“Svi koji žele da nam se priključe u subotu, neka sa sobom ponesu alat za rad, ašove, lopate, motike. Najpotrebniji je ašov jer će biti potrebno neke rupe priširiti ili produbiti, kao i iskopati na mestima gde nije izbušila mašina”, naveli su iz udruženja građana “Zelena oaza Subotica”.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari